Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sezonsko zapošljavanje
  • 09.08.2017. 15:00

Traži se 200-njak sezonskih radnika u poljoprivredi

Najviše tvrtki traži radnike za poslove u voćnjacima i vinogradima.

Foto: Pixabay/tassilo
  • 3.269
  • 216
  • 0

Često nas pitate znamo li kome trebaju sezonski radnici na poslovima u poljoprivredi. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, traga se za 200-njak sezonaca, a mi Vam donosimo pregled nekih aktualnih oglasa za rad u poljoprivrednim djelatnostima. Prije no što pročitate kojim tvrtkama ili gospodarstvima nedostaju radnici, pogledajte i natječaje za posao i u Agroklubovim malim oglasima.

  • Agrolaguna d.d. iz Poreča traži 14 radnika za poslove u vinogradu. Osiguran je zajednički smještaj, ali troškove dolaska u Poreč morate platiti sami. No kad se jednom dođe tamo, do vinograda i natrag, radnike svakog dana prevozi autobus. Dovoljna je osnovna škola, a iskustvo nije potrebno, jer sve će vam objasniti u tvrtki. Molbe šaljite mailom na: jelena.potocki@agrolaguna.hr
  • Ista tvrtka za rad u istarskom mjestu Tar tore traži i osobu za ispašu i mužnju ovaca. U ovom slučaju morate imati šest mjeseci iskustva na takvim poslovima. Smještaj će vam također biti osiguran, a molbu šaljite poštom na: Agrolaguna, M. Vlašića 34, 52440 Poreč
  • Istarske tvrtke Capo d.o.o. i Kabola d.o.o. traže, svaka po 20 berača grožđa. Niti smještaj niti putni troškovi nisu osigurani, pa će posao biti isplativ jedino ukoliko živite u okolici mjesta Momjan i Brtonigla. Odgovara li vam ponuda, za berbu u Momjanu javite se na info@kabola.hr a za radove u Brtonigli poslodavca kontaktirajte radnim radom od 08:00 - 16:00 h na 091/2300-399.
  • Idemo do Slavonije. Osatina grupa traži po 10 radnika na poslovima u staklenicima na području Viškovaca, Ivankova i Tomašanaca. U ovim slučajevima važno je da ste nezaposleni odnosno da ste prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje i da imate vozačku dozvoju B kategorije. Smještaj nije osiguran, a prijave šaljite do 01. rujna na: natjecaji@osatina.hr ili poštom na adresu: Osatina grupa d.o.o., K Tomislava 91, 31402 Semeljci

Većina poslodavaca radnicima ne osigurava smještaj

  • Volite li raditi s ribama, javite se Poljoprivrednom poduzeću Orahovica, koje traži dva radnika na ribnjacima u Donjem Miholjcu. Smještaj nije osiguran, ali dobivate putne troškove. Kontakt osoba je Zoran Hepp kojeg možete nazvati na 091/4366-703
  • Traženi su i berači jabuka. Čak 52 sezonska radnika trebaju bjelovarskoj tvrtki Vrt d.o.o., a berba se obavlja na voćnjacima u Ždralovima, mjestu u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji. Smještaj nije osiguran, pa najviše šanse imaju kandidati s toga područja. Za detalje nazovite 098/237-792.
  • Tvrtka Voćnjak d.o.o. iz Bjelovara traži 45 radnika za branje jabuka u Ivankovu. Kontakt mobitel je isti kao i u prethodnom natječaju, 098/237-792.
  • Posao u voćnjacima pronaći će i 60 osoba s područja Brodskog Stupnika. Također se radi o berbi jabuka, a poslodavac je tamošnja tvrka Tias d.o.o. Javite im se na 098/439-153.
  • Za poslove u vinogradu, voćnjaku te objektu za preradu i skladištenje voća u Kneževim Vinogradima tvrtka Rabo d.o.o. traži 30 radnika. Smještaj nije osiguran, pa živite li negdje u blizini, do njih možete otići osobno na adresu: Put jabuke 1 u Kneževim Vinogradima ili ih nazvati na 031/730-057.
  • Osatina grupi nedostaje i 15 radnika na poslovima vezanim za sadnju voćnjaka na području Đurđevca, u Koprivničko - križevačkoj županiji . Smještaja nema, no ukoliko ste iz đurđevačke okolice i imate vozačku dozvolu B kategorije, javite im se mailom na: vocnjak@osatina.hr ili poštom na: Osatina grupa d.o.o., Ulica grada Vukovara 60, 48350 Đurđevac. Rok za slanje zamolbi je 14. kolovoza.

Neki i za sezonske poslove u vinogradu od kandidata traže brojnu dokumentaciju

  • U tvrtku Erdutski vinogradi možete se javiti do 15. kolovoza, kako bi kandidirali za jedno od 41 mjesta na poslovima u vinogradu na području Erduta. Smještaj također nije osiguran, ali jest prijevoz i to iz Osijeka preko Sarvaša, Bijelog Brda i Dalja. Iz tvrtke poručuju kako možete doći osobno u Erdut, Trg. K. Hercega 1 uz najavu na 099/392-71-01 te donijeti sa sobom potvrdu HZMO-a o radnom stažu, izdanu najranije 23. svibnja ove godine, poreznu karticu, domovnicu, rodni list, MBG, OIB i ispravu o stručnoj spremi odnosno svjedožbu.
  • Đakovačka vina d.d. traže radnika ili radnicu u vinogradu na području Mandićevca. Dovoljna vam je samo osnovna škola, a javiti se možete na mail: djakovacka-vina@os.t-com.hr
  • Još samo tokom današnjeg dana traje natječaj za pomoćnog radnika ili radnicu na poljoprivrednom gospodarstvu u Čabru, gradu u Gorskom kotaru na samoj granici sa Slovenijom. Smještaj je osiguran, a poslodavac je tvrtka Pograd d.o.o. Zamolbe šaljite na mail: info@pograd.hr ili nazovite na 098/584-361.
  • Obrtu Herbaria za proizvodnju svježeg začinskog bilja iz Lopatinca u Međimurskoj županiji nedostaju dva radnika na ispomoći kod presađivanja biljaka. Smještaj nije osiguran, poželjno je da imate vozačku dozvolu, a javiti im se možete do 11.08. na mail: info@herbaria.hr ili broj 095/9034-672.

Ako smo ovime samo nekome pomogli da nekoliko mjeseci radi i zaradi, nitko neće biti sretniji od nas. Koliko su plaće ne znamo i taj podatak možete doznati isključivo od poslodavaca. Za nekoliko dana pripremit ćemo i popis Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz svih krajeva Hrvatske, koja su također u potrazi za radnom snagom.

Foto: Pixabay/tassilo111


Tagovi

Sezonski poslovi Poljoprivreda Agrolaguna Osatina grupa PP Orahovica Vrt Voćnjak Vinograd Tias Rabo Đakovačka vina Herbaria Pograd


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]