Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Shema školskog voća
  • 14.05.2014. 18:45

Traže se dobavljači voća i povrća

Rok za podnošenje prijava je 15.05.2014. godine. Zainteresirane pravne i fizičke osobe dužne su dostaviti prijavu na javni poziv!

Foto: depositphotos.com
  • 202
  • 17
  • 0

Republika Hrvatska od 2013. godine po principima Europske unije provodi Mjeru Shema školskog voća i povrća kao mjeru koja pridonosi povećanju potrošnje voća i povrća kod učenika u osnovnim školama te promovira zdrave prehrambene navike s ciljem povećanja udjela voća i povrća u svakodnevnoj prehrani kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi, oblikuje prehrambene navike djece i ograničava unos hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli te omogućava školskoj djeci dodatni obrok svježeg voća ili povrća.

Mjera Shema školskog voća i povrća će se jednako provoditi na čitavom području Republike Hrvatske od 1. kolovoza 2014. do 31. srpnja 2015. godine, a u nju će biti uključeni učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola na području Republike Hrvatske kojima će se voće i povrće ponuditi kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano kroz cijelu školsku godinu.

Agencija za plaćanja će odabrati i odobriti dobavljače (pravne ili fizičke osobe koje će isporučivati voće i povrće školama koje će sudjelovati u Shemi školskog voća i povrća) i isplatiti odobrenim dobavljačima potporu za prihvatljive troškove za voće i povrće franco škola koji su nastali u razdoblju provedbe Sheme školskog voća i povrća u dane održavanja nastave u skladu sa školskim kalendarom.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju dobavljači voća i povrća (u sustavu PDV-a):

  • pravne osobe (poljoprivredne zadruge, društva s ograničenom odgovornošću, dionička društva i obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Sudski registar),
  • fizičke osobe (obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Obrtni registar).

Rok za podnošenje prijava je 15.05.2014. godine. Zainteresirane pravne i fizičke osobe dužne su dostaviti prijavu na javni poziv - popunjeni Zahtjev za odobravanje podnositelja zahtjeva za isporuku voća i povrća iz Priloga II Pravilnika o provedbi Sheme školskog voća i povrća (NN 51/14).

Foto: depositphotos.com


Dokumenti


Tagovi

Shema školskog voća Dobavljači voća i povrća Fizičke osobe Pravne osobe Zdrave prehrambene navike Osnovna škola Potpora


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]