Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometna statistika
  • 07.11.2015. 14:55

Traktoristi sve oprezniji u prometu

Vozači traktora tijekom prvih devet mjeseci ove godine sudjelovali su u 254 nesreće, što je za 10 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

  • 466
  • 49
  • 0

Zbog jesenskih radova u poljima, povećana je prisutnost traktora diljem hrvatskih prometnica. Brzina neprimjerena uvjetima, nepropisno skretanje i pretjecanje te nepoštivanje prednosti prolaska najčešći su uzroci nesreća u kojim sudjeluju traktoristi.

No, prema statističkim podacima, čini se kako su poljoprivrednici sve oprezniji.

Manje nesreća nego prošle godine

Vozači traktora tijekom prvih devet mjeseci ove godine sudjelovali su u 254 nesreće, što je za 10% manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Broj poginulih sa šest je smanjen na četiri, kao i broj ozlijeđenih s 51 na 39. Dogodilo se pet prometnih nesreća sa zaprežnim kolima, za razliku od prošlogodišnje tri. Poginulih u ovom slučaju, nije bilo.

Uz oprez, na sve pozitivniju statistiku utjecale su i kazne namijenjene za neodgovorne vozače. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, 1.000 kuna platit će vozač ako ne ukloni blato s kotača prije dolaska na suvremeni kolnički zastor. Isto toliko izdvojit će sudionik koji upravlja vozilom s neispravnim gumama, propisanim uređajima za upravljanje i zaustavljanje ili uređajima za spajanje vučnog i priključnog vozila. Za upravljanje neregistriranim traktorom propisana kazna iznosi 700 kuna.


Tagovi

Prometne nesreće Traktoristi Kazne za vozače Blato na cesti


Autorica

Maja Đurić

Više [+]

Novinarstvom se bavi već nekoliko godina, a specijalizacija su joj poljoprivredne teme. Suradnica je mnogih medija vezanih za agrar.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]