Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometna nesreća
  • 13.03.2020. 10:55
  • Bjelovarsko-bilogorska, Končanica

Traktorist podlegao ozljedama zadobivenim u sudaru s teretnim vozilom

Još jedan život je prekinut na našim prometnicama.

Foto: JumpStory
  • 319
  • 18
  • 0

Preminuo je traktorist koji je u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede. Kako je priopćila Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, do nesreće je došlo 11. ožujka u 11.44 sati. Naime, 78-godišnjak je upravljao traktorom kroz Končanicu u smjeru Velikih Zdenaca.

"Na dijelu kolnika na kojemu se nalazi neisprekidana uzdužna linija na kolniku započeo je skretanje u lijevo na prilazni most, a da se pritom nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U istom smjeru iza traktora kretalo se teretno vozilo litvanskih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Litve, a koji je započeo pretjecanje traktora na dijelu kolnika na kojemu se nalazi neisprekidana uzdužna linija na kolniku, a da se pritom niti on nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela teretnog vozila u stražnji lijevi dio traktora koji se zarotirao za 180 stupnjeva te je odbačen u putni jarak gdje se zaustavio.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede opasne po život zadobio je 78-godišnji vozač traktora kojemu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Virovitica, gdje je uslijed težina ozljeda preminuo u četvrtak, 12. ožujka u 20.13 sati", navodi policija. 

Vezano uz navedeni događaj Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru slijedi posebno izvješće. Ovo je peta poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Od 1. siječnja do 11. ožujku 2020. godine na području PU bjelovarsko-bilogorske u prometnim nesrećama poginulo je 5 osoba, a prošle godine 1, što je povećanje za 400% u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. 

Ista PU navela je i da je u razdoblju od 1. siječnja do 11. ožujka 2020. godine na njihovu području došlo do naglog pogoršanja stanja sigurnosti. Ukupno je evidentirano 116 prometnih nesreća, odnosno 2,5% manje u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. Evidentirane su 44 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama ili 8,3% manje te 67 prometnih nesreća s materijalnom štetom ili 4,3% manje u odnosu na isto razdoblje 2019. godine.

Sezona je poljodjelskih radova, pripazite na sigurnost u prometu 

U analiziranom razdoblju 2020. godine na području PU bjelovarsko-bilogorske u prometnim nesrećama poginulo je 5 osoba, a prošle godine 1, što je povećanje za 400% u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. Teško je ozlijeđeno 16 osoba, što je povećanje za 33,3%, 44 osoba je zadobilo lake tjelesne ozlijede, što je smanjenje za 10% u odnosu na isto razdoblje 2019. godine.

"U tijeku je sezona obavljanja poljodjelskih radova, a time i učestalije sudjelovanje u prometu vozača traktora te poljoprivrednih i radnih strojeva. Najčešći uzroci stradavanja u tim slučajevima jesu: tehnička neispravnost traktora, neiskustvo vozača, veliki nagibi na poljoprivrednim površinama i utjecaj alkohola zbog kojega dolazi do precjenjivanja vlastitih vozačkih sposobnosti, a nisu rijetki niti slučajevi nepropisnog prijevoza tereta.

Putnici na tim vozilima najčešće stradavaju zbog pada na tlo uslijed nepravilnog prijevoza na vanjskim dijelovima karoserije traktora, priključaka i priključnih vozila koja nisu namijenjena prijevozu putnika te ih pozivamo i na pojačan oprez prilikom uključivanja u promet, pretjecanja, obilaženja, skretanja, prestrojavanja i zaustavljanja, odnosno na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska te posljedično i stradavanja", navodi policija. 


Tagovi

Prometna nesreća Policija Smrtno stradao traktorist


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]