Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kriza poljoprivrede
  • 04.09.2015. 13:35

Traktorima na Pariz!

Europski ministri poljoprivrede će sljedećeg tjedna razgovarati o direktnim subvencijama kako bi pomogli proizvođačima. Ukoliko će nacionalne Vlade moći financirati raniju isplatu, dogovor će biti u korist farmera.

Foto: Reuters
  • 908
  • 427
  • 0

Čini se da prosvjedima nema kraja, Cijelo ljeto smo gledali traktore na cestama Europe, a sada se bliži i kulminacija. Stotine francuskih farmera krenulo je jučer traktorima prema Parizu kako bi prosvjedovali zbog cijena hrane koje ugrožavaju njihovu egzistenciju.

Na prosvjedu u glavnom gradu Francuske okupilo se na tisuće bijesnih traktorista i njihovih simpatizera, pa su u Parizu jučer očekivali potpuni prometni kolaps, javlja AFP. Nekima je trebalo i tjedan dana da dođu do odredišta. Očajni farmeri traže političke reforme.

Ranija isplata potpora?

U Dublinu su se prije nekoliko dana također okupili farmeri, većinom proizvođači mlijeka na čijim se leđima najviše prelomila kriza poljoprivrede u EU, koju vlasti još uvijek odbijaju priznati.

Europski ministri poljoprivrede će sljedećeg tjedna razgovarati o direktnim subvencijama kako bi pomogli proizvođačima. Ukoliko će nacionalne Vlade moći financirati raniju isplatu, dogovor će biti u korist farmera. Navodno će se pregovarati i o povisivanju cijena intervencijama.

Foto: Reuters


Tagovi

Traktori Pariz Reforme Kriza Prosvjed Vijeće ministara Cijena hrane Subvencije Intervencije


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.