Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FPM Agromehanika
  • 18.05.2019. 12:00

Traktori Solis dogodine i na hrvatskom tržištu

Na naše, ali i još tri tržišta od iduće će godine tvrtka FPM Agromehanika distribuirati traktore Solis.

Foto: Slađana Aničić
  • 1.925
  • 55
  • 0

Tvrtka FPM Agromehanika iz Boljevca, u susjednoj Srbiji, jedna je od najvećih proizvođača poljomehanizacije u Jugoistočnoj Europi. Surađuje i s indijskom tvrtkom Sonalika, čije traktore Solis sklapa u Boljevcu.

U sadašnjoj fazi se u tvornici obavlja sklapanje traktora u polurasklopljenoj fazi, a od naredne godine krenut će i pogon za sklapanje kompletno rasklopljenih traktora.

Solis šalju na četiri tržišta

U okviru tvornice postoji hala, koja će, kako je rukovoditelj službe prodaje i marketinga Boris Ćorović rekao, biti preuređena do kraja godine, te će početkom sljedeće na četiri tržišta, i to za Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu biti distribuirano 500 traktora godišnje. Naime, FPM Agromehanika je i generalni distributer traktora marke Solis (Indijski proizvođač International Tractors Limited, Sonalika) za Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Svoje proizvode izlažu od 1983. godine na Novosadskom sajmu. Izlažu redovan program koji se sastoji iz četiri linije i to: linije za košenje, i to za obradu sijena, kosačice, rotacijski sakupljači i prevrtači sijena, potom linija malčera, a na Novosadskom sajmu posjetitelji su mogli vidjeti i liniju za obradu zemljišta, rotacijske freze i rotacijske drljače, kao i motoprogram, odnosno motokultivatori, motokosačice, i priključni uređaji za te strojeve.

Novi dizajn voćarskih malčera i daske za snijeg 

Od noviteta Ćorović je napomenuo novi dizajn voćarskih malčera koji su prvenstveno namijenjeni za usitnjavanje biljnih ostataka nakon rezidbe, kao i korova i trave u voćnjacima i vinogradima. Pored svoje osnovne namjene mogu se koristiti i za usitnjavanje biljne mase, uređivanje i održavanje svih drugih poljoprivrednih, komunalnih, zapuštenih i neobrađenih površina. 

Tu su i nove prednje daske za snijeg na traktorima. Oni imaju sustav za amortizaciju snijega, odnosno opruge koje prilikom nailaska na snijeg amortiziraju udarac, tako da se čuva i sam traktor i učinkovitije se čisti snijeg.

Najskuplji traktor u ponudi je Solis 110 koji s ugradnom kabinom košta 46.100 eura, a najjeftiniji je Solis 20, bez kabine 7.810 eura. Tvrtka će svoje proizvode izlagati na Sajmu Agrotehnike u Hannoveru u studenom.


Tagovi

FPM Agromehanika Poljoprivredni sajam Solis Mehanizacija Traktori Boris Ćorović


Autorica

Slađana Aničić

Više [+]

Diplomirana profesorica književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]