Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa traktora
  • 10.12.2016. 09:00

Traktore krali u Njemačkoj i prodavali Poljacima

U dvije policijske akcije zaplijenjeno je 12 traktora i pet utovarivača vrijednih preko 4 milijuna zlota i uhićena jedna osoba!

Foto: pixabay.com
  • 5.100
  • 543
  • 0

Poljska je policija u suradnji s pograničnom policijom otkrila kradljivce poljoprivrednih strojeva iz inozemstva, za sada je utvrđeno da je najmanje jedan od strojeva iz Njemačke, ukupne vrijednosti, milijun poljskih zlota, preračunato, 1,7 milijuna kuna, piše poljski list Dziennik Wschodni.

U srijedu je, naime, provedena opsežna akcija pretraživanja sumnjivih prostorija u pokrajinama Lublin, Warmia - Mazury, Mazowieckie, u Lođu i Šleskoj na istoku i sjevero-istoku Poljske i zaplijenjeno je poljoprivredne mehanizacije vrijedne preko milijuna zlota - dva traktora i tri miniutovarivača. Istragom je utvrđeno kako je jedan od strojeva ukraden u Njemačkoj.

U istočnoj Poljskoj otkriveni ukradeni traktori i utovarivači milijunske vrijednosti

"Akcija je provedena u okviru istrage lokalnog Okružnog tužiteljstva o trgovini ukradenim poljoprivrednim strojevima koja traje već neko vrijeme", objasnila je dužnosnica policije u Lublinu.

Prvo je krajem studenog, policija u Lublinu uhitila 29-godišnjaka iz županije Janowski koji je imao trgovinu poljoprivrednim strojevima koji su, sumnja policija, ukradeni. Tom su prigodom zaplijenili 10 traktora i dva utovarivača.

Prekucavani brojevi šasije

Policija je istragom utvrdila da su tri od zaplijenjenih strojeva ukradeni izvan granica Poljske, ali ne navodi iz kojih zemalja potječu ukradeni poljoprivredni strojevi. Također je utvrđeno da su nekim vozilima "prekucavani" brojevi šasije kako bi se zameo trag odakle dolaze.

Ukupna je vrijednost zaplijenjenih strojeva u toj akciji, policijska je procjena, oko 2,7 milijuna zlota, a svi zaplijenjeni strojevi u ove dvije akcije cijene se na preko 4 milijuna zlota. Poljski list zaključuje kako je privedena i uhićena samo jedna osoba kojoj se stavlja na teret preprodaja ukradenih traktora i utovarivača.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Poljska Policija Krađa Traktor Poljoprivredni strojevi


Autor

Marko Barinin

Više [+]

Marko je dugogodišnji novinar i poznavatelj agrara, a najdraža tema su mu prosvjedi :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)