Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tornado
  • 16.12.2021. 18:00

Tornado poharao poljoprivredne objekte, farme, polja u Mayfieldu

Dijelovi silosa za žitarice, a koje je tornado zahvatio, pronađeni su 160 kilometara dalje. Nepogoda neuobičajena za ovo doba godine opustošila je dijelove Kentuckyja.

Foto: Facebook/Mayfield Grain Company
  • 962
  • 195
  • 0

Tornado koji je ovih dana harao Kentuckyjem, zbog kojeg je poginulo najmanje 74 osobe, veliku je materijalnu štetu napravio i u poljoprivredi te američke savezne države. Tako su se u najpogođenijem gradu, Mayfieldu, na direktnom udaru razorne snage našli silosi za žitarice Mayfield Grain Company, navodi kentucky

Dijelovi objekata koje je zahvatio pronađeni su čak 160 kilometara dalje od tog mjesta.

Osim pogođenih silosa, gubitke su prijavili u Hutson Deere zastupništvu John Deere-a, inkubatorsku stanicu Piligrim's Pride, brojne peradarske farme po kojoj je ova država poznata, skladišta za žitarice. 

Istraživačka stanica Sveučilišta Kentucky u Princetonu, a koja zauzima 1.300 hektara, je također pogođena te je pretrpjela velika razaranja. Jeff Franklin s ovoga sveučilišta izjavio je da je najgore od svega što su istraživački objekti potpuno obnovljeni i otvoreni u jesen 2020. godine. 

Oluja je osim objekata opustošila zasijana polja, usmrtila stoku, uništila stočnu hranu, žitarice. Na terenu se još uvijek radi na pronalaženju i smještanju stoke, oko čega su se angažirale mnoge organizacije iz te i susjednih država. 

Procjena devastacije u Kentuckyju mogla bi potrajati mjesecima. Najgore od svega je što u Mayfieldu nema tekuće vode i prirodnog plina, a zemlji prijete temperaturni minusi. 


Tagovi

Tornado Kentacky Elementarna nepogoda Šteta Stočarstvo John Deere Jeff Franklin


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]