Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tomislav Tolušić
  • 18.10.2016. 20:00

Tomislav Tolušić - novi ministar poljoprivrede

S pozicije ministra regionalnog razvoja i fondova EU u Ministarstvo poljoprivrede, ovaj bivši župan Virovitičko-podravske županije odlazi sa samo 37 godina, ali i sa velikim iskustvom!

  • 17.048
  • 2.147
  • 0

Iz HDZ-a dolaze novosti o posljednjem popisu budućih ministara, za koji je moguće da će se još mijenjati prije konačne odluke. Sabor će o podršci novoj Vladi odlučivati sutra (srijeda), a danas je u 17 sati održana sjednica Predsjedništva HDZ-a, na kojoj je Plenković svojoj stranci vrlo vjerojatno predstavio novu Vladu.

Iako je još uvijek situacija podložna promjenama, prema svemu sudeći Tomislav Tolušić će biti novi ministar poljoprivrede. S pozicije ministra regionalnog razvoja i fondova EU u Ministarstvo poljoprivrede, ovaj bivši župan Virovitičko-podravske županije mogao bi otići sa svojih 37 godina.

Inače pravnik po struci, u stranci je od svoje osamnaeste godine. O njemu saznajemo da je završio Opću gimnaziju u Virovitici, otišao studirati u Zagreb i potom se vratio kući. Politički se angažirao sa samo 18 godina kad se i upisao u HDZ. Otac mu je jedan od osnivača i HDZ je tako postao dio obitelji. I sam kaže da je uz stranku praktički odrastao, no smatra da se čovjek treba boriti za svoje stavove i zemlju, bili oni lijevi ili desni.

Lideri u navodnjavanju, ali i zapošljavanju!

Otac mu je rođen u Hercegovini, u selu Zagorju, a majka mu je Slavonka, rođena u Bršadinu. Jedan djed je radio na željeznici, a drugi je bio fizički radnik. Otac mu je ekonomist, a majka, kao i on, pravnica. Poljoprivreda je isto tako bila stalan faktor u njegovom odrastanju. Nakon što je završio fakultet, zaposlio se kao vježbenik u Uredu državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji.

Ponosan na Virovitičko-podravsku županiju

Samo pet godina poslije toga, HDZ ga je imenuovao županom (sa samo 27 godina), odmah nakon što je odradio staž u Europskom parlamentu i Europskoj komisiji kao stipendist Zaklade Robert Schuman. Kasnije je dva puta dobio povjerenje građana za župana. Posebno je ponosan na svoju županiju koja prema statistikama povlači najviše novca iz EU fondova po glavi stanovnika. Riječ je o projektima koji su teški milijune kuna. Županija je povukla i novac za gradnju sedam elektrana iz obnovljivih izvora vrijednih 160 milijuna kuna, kao i za jedinstvenu viseću solarnu elektranu, a na krovove škola postavljaju se solarne ploče.

Osnovana je i Razvojna agencija koja se 98% financira iz EU fondova. Poznat je i po svojoj izjavi netom prije nego je postao ministar regionalnog razvoja, kako Slavoniju neće zaboraviti.

Inače, njegova imovinska kartica prilično je skromna za razliku od njegovih kolega. Ima dva kredita u ukupnom iznosu od 100.000 kuna, stan kupljen na kredit od 70 četvornih metara u Virovitici, manji stan od 50 kvadrata u Zagrebu te četiri godine star osobni automobil Peugeot. Inače, Tolušić je poznat i po tome što nikad nije radio izvan državne službe. Tolušić je i bivši predsjednik Hrvatske zajednice županija.


Tagovi

Tomislav Tolušić HDZ


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."