Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija
  • 11.09.2018. 14:25

Tolušić: Strana ulaganja pomažu u jačanju našeg gospodarstva

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorio je danas konferenciju "Industrijska proizvodnja i strana ulaganja“.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 225
  • 16
  • 0

"Vlada je partner u razvoju hrvatskog gospodarstva i poticanju ulaganja. Puno toga je iza nas u posljednje dvije godine: pad javnog duga koji je rezultirao u uštedama na kamatama od 2 milijarde kuna, povećanje kreditnog rejtinga prvi put nakon 2004 .godine, povećanje zaposlenosti od gotovo 5%, porezno rasterećenje od gotovo 2,5 milijarde kuna i, što me posebno raduje, povećanje indeksa ekonomskog raspoloženja koje je na najvećoj razini u posljednjih 11 godina", rekao je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvarajući danas u Zagrebu kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića konferenciju "Industrijska proizvodnja i strana ulaganja“.

Kako je dodao, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede, kreću dalje s cijelim nizom aktivnosti koje su u tijeku, a odnose se na daljnja porezna rasterećenja, reformu javne uprave i pravosuđa, višu kvalitetu obrazovanja i bolju povezanost s tržištem rada.

"Podizanje na ljestvici konkurentnosti zahtijeva kreaciju poslova s većom dodanom vrijednosti, inovacije, unaprjeđenje vještina, transfer tehnologije i znanja, mlađe gospodarstvo i olakšan pristup inozemnim tržištima. Pri tome, najvažniju ulogu u modernom tržišnom gospodarstvu kojem težimo imaju gospodarstvenici, vizionari – poduzetnici koji trebaju učinkovitu državu, pošten i jasan okvir, porezno i administrativno rasterećen sustav. Ovo je dobra prigoda za razmjenu znanja, iskustava i ideja", naglasio je Tolušić.

Na konferenciji je bilo riječi i o Planu ulaganja za Europu te prijedlogu programa InvestEU 2021 - 27, iskustvima naših gospodarstvenika koji veći dio svoje proizvodnje plasiraju na strana tržišta, industrijskoj strategiji Vlade RH, novoj ulozi i značenju Hrvatske gospodarske komore, kao i o stvaranju stabilnog investicijskog okruženja i osiguravanju pristupačnih izvora financiranja na domaćem, europskom i stranom tržištu kapitala.

Konferenciji je prisustvovalo dvjestotinjak vodećih gospodarstvenika, ekonomskih stručnjaka, akademika i vladinih dužnosnika, a organizirali su je Europska investicijska banka, predstavništvo Europske komisije u Zagrebu i Hanza Media s ciljem otvaranja rasprave o načinima stvaranja poticajnog okruženja za brzi rast izvozno orijentirane industrijske proizvodnje i povećanje ulaganja u industriju.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Tomislav Tolušić Konferencija Industrijska proizvodnja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]