Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Naše domaće, sada i ubuduće
  • 05.06.2018. 10:30

Tolušić: Posljednjih 20-ak godina država, uz svu silinu novca za poticaje, zapravo nije pomogla poljoprivrednicima

Nije jednostavno sve to ispraviti u nekoliko poteza. Ali pristupili smo sveobuhvatno i već sad se vide određeni pomaci, rekao je ministar u Garešnici.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 2.218
  • 201
  • 0

"Koliko smo napora uložili u mjere revitalizacije domaće poljoprivredne proizvodnje vidjet će se kroz dvije, tri godine. Posljednjih dvadesetak godina država, uz svu silinu novca koje je davala za poticaje, zapravo nije pomogla poljoprivrednicima. Nije ih zaštitila od nepoštenih trgovinskih odnosa, nije imala poštenu, transparentnu i učinkovitu dodjelu državnog zemljišta, nije osigurala financiranje u komercijalnim bankama koje bi bilo primjereno poljoprivrednoj proizvodnji i uvjetima u kojima poljoprivredni proizvođači rade", rekao je jučer u Garešnici potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na manifestaciji "Naše domaće, sada i ubuduće".

Kako je dodao, nije jednostavno sve to ispraviti u nekoliko poteza. Ali pristupili su sveobuhvatno i već sad se vide određeni pomaci.

"Ubrzali smo povlačenje sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i danas imamo ugovoreno projekata vrijednih 5 milijardi i 150 milijuna kuna. Krajem 2016. godine bilo je ugovoreno projekata vrijednosti svega 328 milijuna kuna. To je pokretač razvoja poljoprivredne proizvodnje i naših ruralnih prostora. Grade se farme, staklenici, plastenici, kupuju se strojevi i sve to mora podići kvalitetu hrvatske poljoprivredne proizvodnje", rekao je Tolušić. 

U okviru manifestacije održan je i radni ručak s ministrom poljoprivrede na kojem su predstavljeni proizvodi s oznakama kvalitete Hrvatske poljoprivredne agencije: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, navodi se u priopćenju Ministarstva. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Tomislav Tolušić Poticaji Ruralni razvoj Garešnica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]