Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Naše domaće, sada i ubuduće
  • 15.07.2018. 10:30

Tolušić: Iz Programa ruralnog razvoja alocirali smo 75% omotnice, 50% ugovorili, a 25% sredstava i isplatili

Ministarstvo će i dalje raditi na promociji domaće proizvodnje jer su domaći proizvodi proizvedeni po najvišim standardima, pod stalnom paskom inspekcija i kontrolnih tijela i moraju proći najkraći put od polja do naših tanjura, rekao je Tolušić na posljednjoj manifestaciji "Naše domaće, sada i ubuduće".

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 911
  • 80
  • 0

Posljednja u nizu manifestacija "Naše domaće, sada i ubuduće“ koju organizira Ministarstvo poljoprivrede održana je jučer na Europskom trgu u Zagrebu.

"Ministarstvo poljoprivrede kontinuirano pronalazi nove načine kako bi potpomoglo poljoprivredne proizvođače, olakšalo im poslovanje, smanjilo namete i administrativne procedure s ciljem povećanja domaće poljoprivredne proizvodnje", ponovio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te izrazio zadovoljstvo dinamikom povlačenja sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj iz kojeg smo do sada, kroz natječaje Programa ruralnog razvoja, alocirali 75% omotnice, 50% smo ugovorili, a 25% sredstava i isplatili.

Dodao je, navodi se na stranici Ministarstva, da će Ministarstvo i dalje raditi na promociji domaće proizvodnje jer su domaći proizvodi proizvedeni po najvišim standardima, pod stalnom paskom inspekcija i kontrolnih tijela i moraju proći najkraći put od polja do naših tanjura.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, pak, pohvalio je predanost hrvatskih proizvođača hrane koji proizvode najkvalitetnije proizvode po visokim standardima sigurnosti. "To su proizvodi poznatog podrijetla proizvedeni na našim poljima, njivama, voćnjacima, stajama i našim pašnjacima. Našu djecu od najranije dobi treba poticati da cijene rad, trud i odricanje onih koji od zore do sumraka proizvode hranu. Ovakve manifestacije izvrsna su prilika za spajanje domaćih proizvođača i potrošača i dobar način da se poveže lokalna zajednica jer najbolja hrana je ona koja nije imala dug put od polja do stola, odnosno lokalno uzgojena hrana", rekao je premijer.

U ovogodišnjoj kampanji predstavljeno je više od 700 poljoprivrednih proizvođača u 20 županija, a rezultati se vide u povećanju potražnje za domaćim proizvodima i povećanim interesom turističkog i ugostiteljskog sektora.

Najbolji hrvatski proizvođači u Zagrebu su predstaviti proizvode koji nose neku od oznaka kvalitete: Mlijeko s hrvatskih farmi, Meso s hrvatskih farmi, Jaja s hrvatskih farmi, Med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, zaključuje se na stranici Ministarstva. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Zagreb Naše domaće Sada i ubuduće Domaći proizvodi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]