Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tomislav Tolušić
  • 23.02.2019. 14:40

Tolušić: Čekate rješenja za 6.1.1.? Odobrit ćemo sve!

Vezano uz natječaj za tip operacije 6.1.1. Programa ruralnog razvoja, oglasio se ministar Tolušić. Što kaže?

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
  • 5.874
  • 812
  • 1

Jeste li se prijavili na natječaj za tip operacije 6.1.1. Programa ruralnog razvoja i čekate rezultate? Vrlo brzo mogli bi biti riješeni i to u korist svih! Naime, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na svom je facebook pravilu danas otkrio: 

"Dragi moji mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice, dobivam svaki dan puno upita za mjeru 6.1.1, hoće li biti povećanja alokacije. 938 mladih poljoprivrednika se javilo na ovaj zadnji natječaj, novca ima za prvih 350 po broju bodova. I slažem se sa svima koji kažu da nam mladi trebaju biti prioritet i da trebamo naći još novca da financiramo više projekata. Tim više, što stvarno ima odličnih projekata, a nisu u prvih 350.

Da skratim priču, na mladima svijet, a i poljoprivreda, ostaje. I zato, odobrit ćemo sve prijavljene projekte koji nemaju formalnih nedostataka u dokumentaciji. Znači SVE! Svih 938, ako budu formalno ispravni.

Ovih prvih 350 već sad potpisujemo, idući tjedan ide formalno povećanje alokacije i onda rješavanje onih od 350 do 938. Malo ćete čekati ali ćete proći. 
Nadam se da smo vam barem malo uljepšali vikend. Lijep pozdrav iz sunčane Slavonije!
"

Podsjećamo, nedavno su u Osijeku čak 163 poljoprivrednika potpisala ugovore o financiranju vrijedne 58,8 milijuna kuna uz stopostotnu potporu EU fonda. Riječ je o projektima iz operacija 6.1.1. ''Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima'' i 6.2.1. ''Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih aktivnosti u ruralnim područjima'' Programa ruralnog razvoja.

Kroz 30 novih natječaja iz Programa ruralnog razvoja do 360 milijuna eura

"Ove će godine biti 30 novih natječaja, vrijednih 360 milijuna eura, a sav novac koji eventualno ostane kao višak usmjerit ćemo u mjeru 4 "Razvoj primarnih poljoprivrednih djelatnosti" i u mjeru 6, mjeru za mlade", najavio je tad ministar. 


Tagovi

Ruralni razvoj Operacija 6.1.1. Tomislav Tolušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]