Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izbori u HPK
  • 17.10.2013. 09:03

Tko će biti odgovoran za dobro poljoprivrednika?

Povratak obveznog članstva u komori, borba za prava poljoprivrednika, prosvjedi, direktnost i konkretna poboljšanja u hrvatskom agraru - tko će biti odgovoran za budući rad HPK?

  • 770
  • 37
  • 0

U Hrvatskoj poljoprivrednoj komori u tijeku su izbori, a do 17. listopada teku prijave kandidata za predsjednike županijskih komora i delegata za Skupštinu, koje će rezultirati izborom za predsjednika Komore. Iako se odvijaju uz činjenicu da je člansto u komori dobrovoljno, za čelnu fotelju odvija se prava borba. Samo iz Bjelovarsko-bilogorske županije, za predsjednika komore se planiraju natjecati čak devetorica kandidata, a u njihovoj brojnosti ta županija nije osamljena. Dosadašnji predsjednik Matija Brlošić će se, također, najvjerojatnije opet kandidirati.

Šef virovitičko-podravskih seljaka Zvonko Pipić, predao je kandidature, i tvrdi kako želi pokušati posložiti stvari u komori. Kandidata za čelno mjesto Komore ima i u Brodskoj županiji. Predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka (SHS) Tomislav Pokrovac iz Vukovarske županije, koji voli prosvjedovati, također želi peuzeti kormilo jer kako kažu iz Glasa Slavonije - "zna iskoristiti medijsku pažnju, stilom, galamom i buntom zaokupiti pozornost, a vješto i vrlo aktivno, za razliku od drugih, barata FB-om.

"Ljudi poput mene, bez dlake na jeziku, trebaju takvoj instituciji i ona mora biti poput Matije Gupca. Neću nikoga prozivati, no HPK dosad nije odradio svoj posao, počevši od prvog predsjednika Grivičića do sadašnjeg Brlošića; selu i seljaku umjesto da je s Komorom bolje, još im je gore. U njihovu lancu predsjednikovanja samo je njima bilo dobro, poglavito tu mislim na Grivičića, za čijeg je mandata još bilo obvezno članstvo u HPK-u, no on nikada, npr., nije išao u prosvjede", kaže Pokrovac za Glas Slavonije.

Dodaje, dio javnosti ga ne podržava jer ne voli njegove radikalne metode. "Tim je prosvjedima seljacima direktno ili indirektno izboreno nekoliko milijuna kuna. Ma, tko kaže da prosvjedi ne vrijede, vrijede i te kako. Više se borim za tuđa nego za svoja prava jer imam viziju da me Bog predodredio za ovo", poručio je u svom stilu Pokrovac.


Tagovi

Matija Brlošić Zvonko Pipić Tomislav Pokrovac HPK Prosvjedi

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]