Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća u lovu
  • 11.01.2019. 13:30

Teško ozlijeđen u lovu, ranio ga kolega lovac

Opaljenjem iz lovačke puške, sačmom je ozlijedio drugog lovca.

Foto: Bigstockphoto/Andrew Balcombe
  • 2.932
  • 302
  • 0

Lov je itekako opasan sport u kojemu stradavaju lovci i to nerijetko od kolega. Da je tome tako, svjedoči i posljednji događaj o kojemu je izvijestila Policijska uprava šibensko-kninska. Naime, u Policijskoj postaji Drniš je provedeno kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.   

Kako navode, utvrđeno je da je osumnjičeni 10. siječnja oko 9.30 sati u mjestu Žitnić, zaseok Anakovići u svojstvu lovca lovačkog društva iz Drniša prilikom lova opaljenjem iz lovačke puške sačmom ozlijedio drugog 40-godišnjeg lovca nanijevši mu teške tjelesne ozljede. 40-godinjak je nakon pružene liječničke pomoći u Drnišu prevezen u KBC Split gdje je zadržan na liječenju.

Protiv 59-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Nažalost, ovo nije prva, a vjerojatno ni posljednja crna vijest iz lovišta. Naime, prije mjesec i pol dana, smrtno je stradao 48-godišnji lovac kod mjesta Zvoneća na opatijskom području prilikom lova na divlje svinje. Greškom ga je pogodio 47-godišnji kolega lovac. Gotovo u isto vrijeme, u lovu kod naselja Vratečko, na petrinjskom području, neoprezni je 48-godišnjak sačmom iz lovačke puške pogodio 27-godišnjaka, koji je također sudjelovao u lovu. Mladić je pogođen u ruku i lice, liječnička je pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici, a utvrđene su mu lakše ozljede.

Sredinom prosinca, pak, u lovištu u Mandrama na Pagu, sačmom iz lovačke puške teško je ozlijeđen 48-godišnji državljanin Slovenije. Zbog sumnje da je ispalio hitac, podnesena je kaznena prijava protiv 63-godišnjeg lovca.

Nakon svega, ako ste i razmišljali o lovu - možda da se odlučite za fotolov? 


Tagovi

Lov Ranjavanje Sačma Lovci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]