Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bill Gates
  • 31.01.2016. 07:15

Tehnologija transformira globalnu poljoprivredu

Tehnologija transformira poljoprivredu čak i u najsiromašnijim zemljama svijeta. Bill Gates govori o tome kakva je budućnost poljoprivrede.

  • 296
  • 82
  • 0

Proizvodnja hrane je jedan od glavnih načina da siromašni žive kvalitetnijim životom. Na temelju novih vrsta sjemena odvila se zelena revolucija te se smanjilo siromaštvo i povećava nutritivna kvaliteta prehrane. To nam sada treba i u Africi.

"Produktivnost po hektaru u Africi je puno manja od one u SAD-u, tamo se proizvede samo jedna petina količine hrane koju proizvede SAD. No kvalitetno sjeme, upotreba gnojiva, zaštite može povećati produktivnost, a Etiopija je uprao na tom putu. U zadnjih osam godina se kontinuirano radi na razvoju poljoprivrede.

Sve veći napredak digitalnih tehnologija utječe i na odluke, što sijati, kako zaštititi usjeve od štetnika. Sve je pojednostavljeno i dostupno, a to je i naša budućnost", smatra Bill Gates.


Tagovi

Bill Gates Budućnost poljoprivrede Tehnologija Transformacija poljoprivrede Proizvodnja hrane


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U sataraš ne ide ništa osim luka, paprike i rajčice?

Sataraš, bećarac, bećar paprikaš svoje porijeklo vuče iz Mađarske (mađ. szataras), a slična jela se mogu naći širom srednje i južne Europe, kao što je primjerice, francus...

Više [+]