Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište gnojiva
  • 22.07.2022. 18:00

Tanker s ruskim gnojivom plovi prema SAD-u: Izvoz će se povećavati

Riječ je o oko 39.000 tona otopine urea amonijevog nitrata koja plovi prema New Orleansu. Rusija traži nove punktove za izvoz gnojiva

Foto: Depositphotos/Miguel-Perfectti
  • 758
  • 332
  • 0

Tanker koji prevozi tekuće gnojivo iz Rusije, uskoro će stići u Sjedinjene Države, pokazali su izvori i podaci o praćenju plovila proteklih dana, informacija je koju je danas objavio Reuters

Ublažavanje krize? 

Ovim potezom u vrijeme zabrinutosti da će svjetske cijene gnojiva biti previsoke Washington, pišu, ublažava krizu, nestašicu i obuzdava cijene hrane. 

Riječ je o oko 39.000 tona otopine urea amonijevog nitrata, utovarene na brod u Sankt Petersburgu koja plovi prema New Orleansu.

Glasnogovornik State Departmenta naglasio je da SAD nije sankcionirao hranu ni poljoprivredna dobra iz Rusije. "Za razliku od ruske vlade, nije nam u interesu koristiti hranu kao oružje kako bi se stvorila humanitarna kriza koja bi pogodila ranjivo stanovništvo", priopćio je.

Proširuju izvoz 

Izvoz mineralnih gnojiva iz Rusije bi se mogao povećati. Vlada, na zahtjev Ruske asocijacije proizvođača gnojiva (RFPA), razmatra povećanje broja kontrolnih punktova preko državne granice kako bi proširila izvoz ove robe, objavila je tamošnja Nacionalna rejting agencija (NRA).

Ruski proizvođači su posljednjih godina smanjili korištenje baltičkih luka, a RFPA je ranije zatražila da se dozvoli izvoz kroz luke Temryuk i Kavkaz (Krasnodarski region). Kapacitet Temryuka je 5,8 milijuna tona godišnje, dok je kapacitet luke Kavkaz je 27,5 milijuna tona.

RFPA je predložila proširenje liste uključivanjem luke Nakhodka (Primorski region), 20 željezničkih pruga i 10 kontrolnih cestovnih punktova.


Tagovi

Rusija USA Humanitarna kriza Mineralno gnojivo Izvoz gnojiva Tržište gnojiva


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.