Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Industrija strojeva i traktora
  • 03.04.2018. 12:00

Tafe kupio IMT

IMT je od jučer u vlasništvu indijske kompanije Tafe. Prvi traktor, pod imenom IMT, mogao bi biti proizveden za godinu dana.  

Foto: Agroklub
  • 5.111
  • 563
  • 0

Industrija strojeva i traktora IMT prodana je jedinom ponuđaču na jučerašnjem nadmetanju - kompaniji Tafe iz Indije, po početnoj cijeni od 4.155.264,22 kuna (66 milijuna dinara).

Javno nadmetanje je najavljeno 1. ožujka, a za sudjelovanje je bio obavezan depozit od 1,6 milijuna kuna (26,4 milijuna dinara). Na prodaju su ponuđeni građevinski objekti, pravo na pečat i oprema, dok zemljište koje je IMT koristio ostaje u vlasništvu države.

IMT je u stečaju od 2015. godine, a ta tvornica je imala dug od 186 milijuna eura i zapošljavala je 360 radnika. Godišnja proizvodnja je nekada bila oko 400.000 traktora. 

Prvi traktor za 12 mjeseci?

Kako prenosi RTS prvi traktor, pod imenom IMT, mogao bi biti proizveden za godinu dana. Tafe koristi tehnologiju ferguson, koju ima i IMT, još od 1957. godine. "Tafe je kupio samo brend i intelektualna prava i namjerava oživjeti taj brend uz ferguson tehnologiju i kooperante u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije, kako bi što veći dio traktora bio proizveden, a ne samo sklopljen u Srbiji", rekao je zamjenik direktora kompanije Tafe za europsko tržište Kamal Ahuđa.

Dodao je da je cilj da u prvih pet godina proizvodnja bude minimalno 5.000 traktora za srpsko tržište, a kasnije se planira i proširenje na tržišta bivših jugoslavenskih republika, Poljske i eventualno Mađarske i Rumunjske. Ne zna se još uvijek koliko će radnika biti zaposleno, ali su procjene od 1.000 do 1.500. 


Tagovi

IMT Tafe Prodaja Javno nadmetanje


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!