Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 02.09.2019. 15:00
  • Basel, Švicarska

Syngenta preuzela Cropio: Još 10 milijuna hektara u istočnoj Europi

Ovom akvizicijom Syngenta dolazi do vodeće pozicije digitalnog upravljanja na važnim poljoprivrednim tržištima!

Foto: Syngenta/Cropio
  • 747
  • 43
  • 0

Syngenta i Cropio Group objavili su danas da je Syngenta dovršila akviziciju Cropio Grupe, agrotehnološke tvrtke koja je prisutna u više od 50 zemalja, ali s primarnim fokusom na istočnoj Europi. Cropio platforma je cjelovito softversko rješenje koje omogućuje snimanje poljoprivredne površine, kao i evidentiranje i praćenje proizvodnje. Prema dostupnim podatcima nešto više od 10 milijuna hektara usjeva je trenutno dijelom nadzora Cropio softvarea.

Cropio grupa tražila je partnera s jakom agroznanstvenom kompetencijom kako bi dopunila i poboljšala svoju tehnološku platformu. S dosadašnjim postignućima integriranja u digitalnom poljoprivrednom prostoru, Syngenta je smatrana poželjnim partnerom koji može pomoći u pružanju dodatne vrijednosti Cropiovim korisnicima.

Cropio ovime ostaje samostalna tvrtka na tržištu, a od sada u vlasništvu Syngente.

Syngenta sada prisutna na četiri najveća digitalna poljoprivredna tržišta

Greg Meyers, glavni direktor za informatiku i digitalnu tehnologiju Syngente, rekao je: "Ova akvizicija označava prekretnicu u digitalnoj strategiji tvrtke Syngenta. Cropio je vodeći igrač na istočnoeuropskom tržištu digitalne poljoprivrede, a Syngenta dobiva središte za agrotehnološke inovacije u Europi koje će pomoći povećati održivost, produktivnost, učinkovitost i profitabilnost poljoprivrednika. "

"Cropio je obavio zaista impresivan posao stvaranja portfelja proizvoda koji proizvođačima donosi ogromnu vrijednost. Cropiova platforma omogućuje poljoprivredniku nadgledanje svih usjeva i operacija na polju kako bi se maksimiziralo donošenje odluka", rekao je Dan Burdett, voditelj, Global Digital Agriculture iz Syngente.

Ovom akvizicijom, Syngenta će biti jedina poljoprivredna tvrtka koja ima pristup vodećim platformama za upravljanje na četiri najveća tržišta poljoprivrede: u Sjedinjenim Državama s Land.db, Brazilu sa Striderom, Kini s Modern Agricultural Platform, a sada i u istočnoj Europi s Cropioom. Sveukupno, s više od 40 milijuna hektara širom svijeta upravljat će digitalni alati Syngente s ambicioznim planom udvostručenja do kraja 2020. godine.   

Financijski uvjeti preuzimanja nisu objavljeni.

O tvrtki Cropio

Cropio Grupa je poljoprivredno-tehnološka tvrtka s oko 35 stalno zaposlenih. Tvrtka je osnovana 2014. godine, a njihovi korisnici su neke od najvećih korporativnih poljoprivrednih gospodarstava u Istočnoj Europi. 


Tagovi

Syngenta Cropio Group Tehnologija Poljoprivreda


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]