Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita bilja
  • 29.04.2022. 15:00

Syngenta bilježi veliki rast prodaje u prvom tromjesečju - što je razlog?

Prodaja je porasla za 1,8 milijardi dolara i iznosila je 8,9 milijardi dolara te predstavlja nastavak rasta iz 2021.

Foto: Depositphotos/sauletas
  • 318
  • 61
  • 0

Švicarska agrokemijska kompanija Syngenta objavila je da je njezina prodaja u prvom tromjesečju porasla za 26 posto. Kao razlog navode to da su poljoprivrednici unaprijed kupili sjeme i zaštitna sredstva kako bi izbjegli nestašicu u narednom periodu.

Prodaja je porasla za 1,8 milijardi dolara i iznosila je 8,9 milijardi dolara te predstavlja nastavak rasta iz 2021. koji se bazira na ranoj potražnji za proizvodima i uslugama.

Syngenta Grupa Kina ostvarila je prodaju od 2,4 milijarde dolara u prvom kvartalu 2022. godine.

Prodaja Syngenta Crop Protection je porasla 25 posto na 4,2 milijarde dolara. Uočena je razlika u rastu, ovisno o dijelu svijeta. Tako je u Europi, Africi i na Bliskom istoku rasla za osam posto, a u Aziji i Pacifiku (bez Kine) pet posto. Veliki rast ostvaren je Latinskoj Americi (70%), zatim u Sjevernoj Americi (43%) i Kini (46%).

Ističu kako su kupili i dva bioinsekticida, NemaTrident i UniSpore, koji pomažu u borbi protiv povećanja otpornosti i zaštite usjeva od širokog spektra kukaca i štetnika. U Indoneziji je na tržište stavljen NELVIUM, biološki preparat baziran na feromonima za kontrolu štetnika u riži.

U priopćenju stoji kako je grupacija suočena s nabavkom i sve većim logističkim izazovima kako bi zadovoljila potrebe uzgajivača. Zbog situacije na svjetskom tržištu došlo je do povećanja troškova nabavke, logistike, energije i drugih operativnih troškova, a negativni efekti nadoknađeni su poboljšanjem produktivnosti i višim prodajnim cijenama.

Naglašavaju da i otkako je ADAMA 2020. godine postala dio ove grupacije, doprinijela je širenju tržišta. Prodaja njenih proizvoda je rasla za 28 posto u prvom kvartalu na 1,8 milijardi dolara.

Kada je riječ o sjemenu, Syngenta Seeds je u prvom tromjesečju 2022. godine ostvarila rast prodaje za 15 posto na 1,4 milijarde dolara. Prodaja u Latinskoj Americi se udvostručila zahvaljujući većoj prodaji sjemena kukuruza. 


Tagovi

Syngenta Syngenta Crop Protection ADAMA Prodaja sjemena Prodaja pesticida Rast prodaje


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]