Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Davor Romić
  • 12.02.2016. 13:20

Svjestan sam da poljoprivrednicima nije lako

Ministar Romić ističe kako je dobro upoznat s problemima poljoprivrednika te da će za njihovo rješavanje trebati suradnja više ministarstava.

  • 1.464
  • 204
  • 0

Ministar poljoprivrede Davor Romić kazao je kako će se zalagati za izmjene PDV-a kad je u pitanju proizvodnja hrane. Svjestan je da su poljoprivrednici u teškom položaju, da ih pritišću financije obveze i razni nameti te da zbog rascpjepkanosti posjeda i visokih troškova proizvodnje teško mogu biti konkurentni. Tu su i nesređeni imovinsko-pravni odnosi, ali i posljedice rata koje se u nekim dijelovima zemlje još uvijek osjete.

Za rješavanje problema u poljoprivredi trebat će suradnja više ministarstava

Dio će toga, kazao je, riješiti promjenama postojećih zakona, no za neke stvari će trebati zajednička suradnja više ministarstava. Planira i osnivanje financijske institucije koja bi pratila poljoprivrednike. Napomenuo je i kako Hrvatska raspolaže s 2,7 milijuna hektara poljoprivrednog zemljišta, od čega je 738 tisuća hektara u vlasništvu države. Od toga je u različitim vidovima raspolaganja u funkciji samo 430 tisuća hektara.

Zaključio je kako želi da poljoprivrednici u ministarstvu kojem je na čelu, gledaju partnera i suradnika, a ne samo nekoga tko predlaže zakone i provodi ih, bez obzira kako se oni odražavali na ljude koji žive na selu i koje ionako muče slab životni standard te iseljavanje mladih.


Tagovi

Davor Romić Izmjene PDV-a Imovinsko-pravni odnosi Financijska institucija


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰