Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer
  • 06.09.2016. 15:00

Sve za Monsanto - Bayer povećava ponudu!

Bayer je sada spreman ponuditi više od 65 milijardi dolara, što je 2% više od prijašnje ponude.

Foto: bigstockphoto.com, krasnevsky
  • 2.984
  • 150
  • 0

Već nekoliko mjeseci Bayer vodi razgovore s Monsantom o preuzimanju te tvrtke. Bayer je povećao svoj gotovinsku ponudu dioničarima Monsanta sa 122 dolara na 125 dolara još u srpnju.

Bayer je, kako pišu strani mediji, spreman izvršiti određene obveze prema regulatorima, bude li potrebno, kako bi se predloženo stjecanje Monsanta dovršilo. Bayer je ponovno potvrdio da njegova ponuda potvrđuje sigurnost u transakciju te da nije podložna nikakvim uvjetima financiranja.

Ugovor o sindiciranom kreditu koji je dostatan za pružanje cjelokupnog financiranja transakcije gotov je i spreman za supotpisivanje od strane pet banaka (BofA Merrill Lynch, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC i JP Morgan), javlja reuters.

Ponuda narasla za 2%

Bayer je sada spreman ponuditi više od 65 milijardi dolara, što je 2% više od prijašnje ponude. Monsanto je otvorio Bayeru i uvid u svoje "knjige" kako bi sve bilo transparentno.

Uz određene obveze prema regulatorima, budu li potrebne, Bayer je ponudio 1,5 milijardi američkih dolara kao naknadu u slučaju neuspjeha dogovora zbog ograničenja zaštite tržišnog natjecanja te je na taj način potvrdio da je siguran u uspješno sklapanje dogovora.

Foto: bigstockphoto.com, krasnevsky


Tagovi

Bayer Monsanto


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo