Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 05.03.2009.

Svakoga dana propada čak 18 gospodarstava!

POLJOPRIVREDNICI POSLALI APEL HRVATSKOJ VLADI

  • 423
  • 20
  • 0

Predsjednici i predstavnici Udruge uzgajatelja simentalskog goveda, Hrvatskog seljačkog saveza Osječko-baranjske županije, udruge proizvođača mlijeka Požeško-slavonske županije, Stočarsko-ratarske udruge Čađavica, udruge ratara Donji Miholjac, kao i Stočarsko-ratarske udruge Virovitičko-podravske županije i Udruge ovčara i kozara Osječko-baranjske županije, na poziv predsjednika Ivice Miketeka, u Donjem Miholjcu su održali skup, s kojeg su poslali apel Vladi Republike Hrvatske u kojem upozoravaju na izuzetno lošu situaciju u hrvatskoj poljoprivredi.

- Hrvatska je poljoprivreda, osobito proizvodnja mlijeka, zbog suše, rasta inputa, stočne hrane, umjetnih gnojiva, poskupljenja kredita u posljednje vrijeme i zbog drastičnog pada cijena poljoprivrednih proizvoda doživjela slom. Osamdeset posto poljoprivrednika više ne može uredno servisirati svoje obveze, a mnogima su i računi blokirani, poručili su poljoprivrednici nakon sastanka. Ističu kako u prilog njihovim konstatacijama najbolje ide pokazatelj da u posljednje vrijeme svakog dana čak 18 obiteljskih gospodarstava prestaje s proizvodnjom i propada!
Stoga ove udruge od hrvatske Vlade traže hitne mjere. Ponajprije traže brisanje svih kredita kod svih banaka, a od dugoročnih mjera zahtijevaju izmjenu Zakona o poljoprivrednom zemljištu, posebice kod dugoročnog zakupa.

Tekst: L. Aničić

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Potpisani ugovori s poljoprivrednicima