Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Usmrtio kokoš
  • 06.11.2019. 13:10
  • Sisačko-moslavačka, Gornja Jelenska

Šutirao i usmrtio kokoš, nogometašu kaznena prijava

Udruga Prijatelji životinja najavila je prijavu zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja protiv nogometaša Ivana Gazdeka koji je tijekom utakmice usmrtio kokoš. 

Foto: Pixabay/9883074
  • 709
  • 37
  • 0

Prijavu zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja podnijet će Udruga Prijatelji životinja protiv nogometaša Ivana Gazdeka koji je tijekom utakmice u sklopu 2. županijske lige Sisačko-moslavačke usmrtio kokoš

Gazdek se je, navode, zatrčao prema kokošima koje su ušle na travnjak, a zatim posljednju kokoš, koja nije stigla pobjeći s terena, udario zamahom noge i dok je s nje letjelo perje, bacio ju najprije jednom u zrak, nakon čega je pala na prostor terena, pa ju je još jednom dignuo i bacio u zrak kako bi pala daleko od ograde.

"Divljačko ponašanje nogometaša sankcionirao je jedino sudac crvenim kartonom, no razočaravajuće je što su iz njegova kluba izjavili da ga neće kazniti", kažu iz Udruge. 

Dodaju i da je za onoga tko životinju usmrti ili ju teško zlostavlja, izlaže ju patnjama i nanosi joj bol propisana kazna zatvora do godinu dana. "Nogometaš je prekršio i Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira koji mučenje i ubijanje životinja na javnome mjestu sankcionira novčanom kaznom”, kažu. 

Nogometaš Ivan Gazdek, pak, za 24sata je rekao da usmrćivanje kokoši nije bilo namjerno. "Stalno nam kokoši ulaze na teren pa se utakmica mora prekidati. Teren bude pun izmeta, nehigijenski su to uvjeti. Malo sam potrčao prema kokošima kako bi ih otjerao, zamahnuo sam nogom i jednu slučajno usmrtio", rekao im je 23-godišnji igrač i dodao da je vlasnici poslao pismo i novu kokoš u znak isprike. 

Međutim, iz Udruge ne vjeruju u to. "Snimke nedvojbeno potvrđuju da je šutiranje kokoši bilo namjerno i promišljeno. Gazdek nije niti zastao da provjeri kako je kokoš, nije pokazao žaljenje, pa opravdanja i neuvjerljiva objašnjenja koja je dao poslije utakmice očito imaju namjeru izbjegavanja osude javnosti i kaznene odgovornosti”, kažu Prijatelji životinja.


Tagovi

Usmrtio kokoš Kaznena prijava Ivan Gazdek Udruga Prijatelji životinja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).