Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni institut Osijek
  • 22.03.2014. 15:00

Susret izvođača poljskih pokusa hibrida kukuruza

Susret izvođača poljskih pokusa hibrida kukuruza Poljoprivrednog instituta Osijek urodio je plodom

  • 346
  • 23
  • 0

Jučer je s početkom u 11 sati na Poljoprivrednom institutu Osijek održan tradicionalni susret izvođača demonstracijskih (poljskih) pokusa hibrida kukuruza Poljoprivrednog instituta Osijek. Na skupu je sudjelovalo stotinjak nositelja OPG-a i PG-a sa područja cijele kontinentalne Hrvatske.

Dodjela priznanja

Cilj skupa je povećati i poboljšati suradnju Poljoprivrednog instituta Osijek s poljoprivrednim gospodarstvima u Hrvatskoj. Jedna od djelatnosti i zadaća Poljoprivrednog instituta Osijek je, kako kažu, doprinos stvaranju društva znanja, a neposredno i razvoj gospodarstva i gospodarske djelatnosti. Kao institucija utemeljena na znanju, nastoje biti podrška svim poljoprivrednim proizvođačima i osigurati transfer znanja i iskustava proizašlih iz vlastitih istraživanja u konkretnu primjenu u gospodarstvo. "U istome smo i uspjeli jer je kvaliteta hibrida kukuruza na sve višoj razini, a demonstracijski pokusi hibrida kukuruza biti će vidljivi na svim važnijim prometnicama u RH, koji će svojim izgledom potvrditi pozitivne karakteristike ne samo hibrida već i Poljoprivrednog instituta Osijek", navode sa instituta. Skup su otvorili ravnatelj Poljoprivrednog instituta Osijek dr.sc. Zvonimir Zdunić i voditelj skupa dr.sc. Hrvoje Plavšić.

Sudionici skupa

Nakon uvodne i pozdravne riječi, napravljen je osvrt na prošlogodišnju proizvodnju kukuruza u Republici Hrvatskoj te su izneseni podaci o prinosima i nekim specifičnostima proizvodnje. Nakon toga, svoje predavanja održao je dr.sc. Antun Jambrović, glavni oplemenjivač kukuruza na Poljoprivrednom institutu Osijek te dao prikaz rada na Odjelu te nazočne upoznao sa novim materijalima od kojih će neki biti prisutni na pokusnim poljima već ove godine. Potom su svoja predavanja održali dr.sc. Aleksandra Sudarić, predstojnica Odjela za oplemenjivanje i genetiku industrijskog bilja i pomoćnica ravnatelja za znanost, dr.sc. Branimir Šimić, znanstveni savjetnik na Odjelu za sjemenarstvo i dr.sc. Hrvoje Plavšić, asistent na Odjelu za sjemenarstvo.

Dr.sc. Aleksandra Sudarić dodijelila je priznanja za ostvarenje najviše prinose, prisutni su razmijenili vlastita iskustva na kratkom domjenku te potom preuzeli sjeme za pokuse u tekućoj 2014. godini. Poljoprivredni institut Osijek zahvaljuje svima na sudjelovanju na skupu.


Tagovi

Poljoprivredni institut Osijek Hibridi kukuruza OPG Zvonimir Zdunić Aleksandra Sudarić Branimir Šimić Hrvoje Plavšić Antun Jambrović Demonstracijski pokus Suradnja Znanje Priznanja


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]