Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Interreg IPA
  • 23.09.2016. 19:00

Suradnjom triju država do bolje zaštite okoliša

Trilateralni program suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014 - 2020 za cilj ima povećanje socijalne i zaštite okoliša i prirode, te povećanja razvoja održivog turističkog i poslovnog okruženja.

Foto: Bigstockphoto/Wavebreak Media Ltd
  • 577
  • 28
  • 0

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o financiranju za Interreg - IPA trilateralni program suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014 - 2020 između Europske komisije i Bosne i Hercegovine, vrijedan 67.241.552 eura. EU će osigurati 57.155.316 eura, a preostali iznos od 10.086.236 eura sufinancirat će korisnice Programa iz ove tri zemlje.

Cilj ovog programa je povećanje socijalno-ekonomskog rasta putem intervencija u različitim područjima, i to zdravstvene, odnosno socijalne i zaštite okoliša i prirode, te sprečavanja rizika i povećanja razvoja održivog turističkog i poslovnog okruženja. Programsko područje uključuje 12 županija u Hrvatskoj, 109 općina i Brčko Distrikt u BiH te l0 općina u Crnoj Gori.

Interreg IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020 smatra se instrumentom za provedbu kohezijske politike EU, kao glavnog ulagačkog alata za ispunjavanje ciljeva "Europa 2020" i "Strategije Jugoistočna Evropa 2020".

Foto: Bigstockphoto/Wavebreak Media Ltd


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]