Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonija 2030.
  • 15.12.2021. 13:30

Sunčana Glavak: Poljoprivreda je "in"

Kako će izgledati Slavonija na koncu ovog desetljeća? Odgovore tražimo od onih koji nose važan dio njenog identiteta i ekonomije – proizvođača hrane, te vodećih domaćih stručnjaka.

Foto: Agroklub
  • 344
  • 127
  • 0

Na pragu smo novog programskog razdoblja Zajedničke poljoprivredne politike EU. Što nas na tom putu čeka s aspekta boljih poljoprivrednih praksi, održivosti proizvodnje i ispunjenja klimatskih ciljeva, saznajemo od vodećih domaćih stručnjaka.

Za komentar smo upitali hrvatsku zastupnicu u Europskom parlamentu, Sunčanu Glavak. Ona kaže da je ZPP najambicioznija politika Europske unije, jer je čak četvrtina izravnih plaćanja poljoprivrednicima vezana za zelene politike. Osim toga, ZPP sadrži trajnu pričuvu pomoći poljoprivrednicima u razdoblju nestabilnosti i odlična je osnova za bolju budućnost europskih poljoprivrednika.

"Poljoprivreda je 'in', vidjeli smo to i nedavno kada smo proglašavali najboljeg mladog europskog poljoprivrednika, a naš je predstavnik osvojio drugo mjesto“, rekla je naša eurozastupnica i zaključila da vjeruje kako će svi koji se bave poljoprivredom pronaći najbolji način za održivu poljopriverdu i proizvodnju dovoljnih resursa hrane.

Pogledajte izjavu:

 

Više o ovoj temi doznat ćemo na konferenciji "Slavonija 2030. iz perspektive poljoprivrednika“ koja je dio serijala događaja Europske komisije o budućnosti Europe.

Prijenos događaja možete pratiti 16. prosinca 2021. uživo putem interneta od 10:30 na YouTube kanalu i društvenim mrežama Agrokluba.

Online konferenciju “Slavonija 2030 iz perspektive proizvođača hrane” organiziraju Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Agroklub, informacijski sustav u poljoprivredi uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Događaj sponzoriraju tvrtke Petrokemija d.d. iz Kutine te Jerković d.o.o. iz Koške.


Tagovi

Slavonija 2030 Sunčana Glavak Europski parlament ZPP EU


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Slavonija 2030

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr web: https://www.agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.