Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 08.04.2009.

Suhopoljski seljaci ne žele čekati na državne oranice još 30 godina

Nezadovoljni poljoprivrednici najavili prosvjed

  • 447
  • 22
  • 0

Vodstvo Udruge poljoprivrednih proizvođača Općine Suhopolje danas je Krešimiru Kuterovcu, državnom tajniku u Ministarstvu poljoprivrede, prenijelo zahtjeve 800 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s ciljem da Općina Suhopolje promijeni postojeći Plan gospodarenja državnim oranicama koji im ne ide na ruku.

- Od ukupno 3400 hektara, općinska vlast je 2394 hektara odlučila dati u 30-godišnju koncesiju poduzeću Diba, što znači da bi svako OPG u narednih 30 godina moglo dobiti u zakup svega nekoliko hektara - upozorio je Tomislav Marek, dopredsjednik Udruge.

Oni traže da umjesto tvrtke, dvije trećine oranica dobiju seljaci. U ministarstvu su im, kako prenose, rekli da ne mogu pomoći, već da promjenu može izvršiti samo općinska vlast. - Zato ćemo Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnijeti peticiju i tražiti djelovanje pravne države. Pa, ne mogu selajci 30 godina čekati da se promijeni nepravedna zemljišna politika - ustvrdio je Marek.

Ogluši li se vlast o njihove zahtjeve, najavljuju miran prosvjed i “sve druge demokratske mjere” kako bi zaštitili interese seljaka suhopoljske općine.

Tomislav Marek je također rekao kako je Udruga za ostvarenje svoje inicijative dobila potporu Nezavisnih hrvatskih seljaka. (dš)


Izvori

Večernji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Isprepleteni putevi života: Divlji mačak iz tame šume nježno prigrljen od dobrih duša na farmi #RuralFoto #Životinje