Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 27.01.2016. 07:15

Sufinanciranje dokumentacije za EU projekte

Koprivničko-križevačka županija će svojim općinama sufinancirati izradu dokumentacije za EU projekte.

Foto: depositphotos.com
  • 336
  • 134
  • 0

Koprivničko-križevačka županija je raspisala javni poziv namijenjen općinama i gradovima koje su u njezinu sastavu, a za sufinanciranje izrade dokumentacije za pripremu EU projekata.

Njime se želi osnažiti kapacitet općina i gradova u pripremi projekata koji će se prijaviti na natječaje za financiranje u okviru programa Europske unije ili nacionalnih izvora financiranja te postići njihova veća pripremljenost.

Iznosi sufinanciranja su od 30 do 150 tisuća kuna

Temeljem ovog javnog poziva sufinancirat će se 50% troškova izrade projektno-tehničke dokumentacije do maksimalno 150 tisuća kuna po projektu, ovisno o razvijenosti općine. Isto tako sufinancirati će se i 50% troškova izrade popratne dokumentacije potrebne za prijavu projekata, do maksimalno 50 tisuća kuna.

Pod pojmom projektno-tehničke dokumentacije podrazumijeva se sva projektna i tehnička dokumentacija do izdavanja građevinske dozvole kao što su idejno rješenje ili projekt, glavni i izvedbeni projekt, odnosno svi njihovi dijelovi bez kojih se ne bi mogla izdati građevinska dozvola ili drugi odgovarajući akt. Komunalni i vodni doprinosi nisu prihvatljiv trošak, ali jest porez na dodanu vrijednost.

Prednost će imati slabije razvijene općine i gradovi

Uvjet za prijavu na javni poziv je izdana građevinska dozvola ili drugi odgovarajući akt, a za kapitalnu pomoć za dio troškova prihvatljiva je i druga prethodno ishođena dokumentacija. Općinama i gradovima s vrijednošću indeksa razvijenosti I skupine dodijeliti će se kapitalna pomoć za dio troškova izrade projektno-tehničke dokumentacije do maksimalno 150.000,00, onima s indeksom razvijenosti II skupine do 140.000,00 kn, a s indeksom III skupine, maksimalno do 130.000,00 kn.

Prednost kod dodjele sredstava imat će općine s nižom vrijednošću indeksa razvijenosti te projekti koji doprinose stvaranju dodatne vrijednosti i razvoju gospodarstva, unapređenju osnovne komunalne infrastrukture i poboljšanju društvenog života.

Sve zainteresirane općine i gradovi zahtjev mogu podnijeti do 19. prosinca 2016. godine, odnosno do utroška sredstava. Potrebna dokumentacija šalje se na adresu: Koprivničko-križevačka županija, Služba ureda župana, Odsjek za međunarodnu suradnju i europske fondove, Antuna Nemčića 5, 48 000 Koprivnica, s naznakom "Kapitalni projekt T 100050". Dodatne informacije mogu se dobiti na na e-mail: medjunarodna.suradnja@kckzz.hr ili telefon 658-120.

Obrazac zahtjeva i javni poziv dostupni su ispod ovog teksta.

Foto: depositphotos.com


Dokumenti


Tagovi

Koprivničko-križevačka županija Javni poziv Sufinanciranje Dokumentacija Projekti Općine


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.


Partner

Koprivničko-križevačka županija

Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica, Hrvatska
tel: +385 (0) 48 658 135, e-mail: denis.maksic@kckzz.hr web: http://kckzz.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Francuski pekari ispekli su najduži baguette na svijetu, od 140,53 metra, čime su vratili rekord za jedan od svojih najpoznatijih nacionalnih zaštitnih znakova, a kojeg je Italija držala pet godina. Baguette, oko 235 puta duži od tradiciona... Više [+]