Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Online konferencija
  • 06.05.2021. 08:00

Sudjelujte u raspravi o napuštenim objektima u ruralnom prostoru

Do kad ćemo gledati ruševine oko nas? Gdje prestaje privatno, a počinje javno? Imaju li mrtvi veća prava od živih?

Foto: Agroklub
  • 184
  • 234
  • 0

Još se stignete uključiti i sudjelovati na online konferenciji "Ima li rješenja za ruševine u ruralnom prostoru?“ danas od 14 sati!

Za praćenje konferencije uživo na Zoom platformi registrirajte se putem sljedeće poveznice OVDJE, a kako biste dobili dodatne informacije i bili u mogućnosti postavljati pitanja panelistima tijekom rasprave.

Znate li da u Hrvatskoj imamo gotovo 74 tisuće napuštenih objekata? To su zadnje dostupni podaci Državnog zavoda za statistiku iz 2011. godine, a nakon ovogodišnjeg popisa stanovništva vidjet ćemo koliko je taj broj narastao.

Zašto toleriramo ruševine koje predstavljaju opasnost za ljude, nagrđuju prostor i ruše vrijednost drugim nekretninama? Kako riješiti pitanje zapuštene imovine, privatne i državne, kako zaustaviti usitnjavanje zemljišta i gomilanje broja vlasnika parcela; što rade druge zemlje i što predlažu urbanisti - neke su od tema koje ćemo raspraviti na online konferenciji "Ima li rješenja za ruševine u ruralnom prostoru?“ koju organiziraju Agroklub i Društvo agrarnih novinara Hrvatske, danas, 6. svibnja 2021. od 14 sati uživo na ZOOM platformi i na YouTube kanalu Agrokluba

Naši panelisti su: Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca i zastupnica u Hrvatskom saboru; Franc Bogovič, zastupnik u Europskom parlamentu i nekadašnji ministar poljoprivrede Republike Slovenije; Ivana Pintar, ravnateljica Uprave za upravljanje i raspolaganje nekretninama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine; Rodoljub Džakula, poljoprivrednik i veterinar te Sandra Jakopec, predsjednica Udruge hrvatskih urbanista. Online konferenciju moderirat će Leticija Hrenković iz Agrokluba.


Tagovi

Ruševine Ošasna imovina Anamarija Blažević Franc Bogovič Ivana Pintar Rodoljub Džakula Sandra Jakopec Državni zavod za statistiku


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/