• Upitnik
  • 13.04.2017. 15:00

Sudjelujte u kreiranju modernijeg ZPP-a!

Do 2. svibnja se svojim prijedlozima možete uključiti u Savjetovanje o modernizaciji i pojednostavljenju Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) otvoreno na stranicama Glavne uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske komisije!

Foto: Bigstockphoto/budabar
  • 1.009
  • 56
  • 0

Na stranicama Europske komisije, Glavne uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj traje savjetovanje o modernizaciji i pojednostavnjenju Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP).

"Naši poljoprivrednici i poljoprivrednice, kao građani Hrvatske i građani Europe važni su sudionici ovog procesa planiranja i važno je da već u ovoj ranoj fazi izrađivači europskog zakonodavstva čuju vaša razmišljanja i vaš glas. U Hrvatskoj se često mogu čuti pritužbe na izostanak sudjelovanja građana u donošenju odluka oko važnih pitanja. Sam povjerenik EU za poljoprivredu i ruralni razvoj Phil Hogan prilikom posjeta Hrvatskoj i izbora za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika kazao je kako ga zanima svaka dobra ideja i svaki dobar prijedlog te je pozvao upravo mlade poljoprivrednike ali i sve zainteresirane da iskoriste ovu priliku i kažu što žele", poziva europarlamentarka Marijana Petir.

Zajednička poljoprivredna politika EU-a (ZPP) najdugovječnija je i najuspješnija politika EU. ZPP ima za cilj osigurati sigurnu opskrbu zdravstveno ispravne i kvalitetne hrane za više od 500 milijuna europskih potrošača te osigurati primjerene prihode za 12 milijuna poljoprivrednika u EU. Razvijena je početkom šezdesetih godina kako bi se u politički kontekst prenijeli ciljevi definirani u Ugovoru iz Rima (1957.), koji su poslije preuzeti u Ugovoru o Europskoj uniji. Kao sve druge politike i programi EU-a, ZPP podliježe i drugim odredbama Ugovora radi osiguranja usklađenosti s općim ciljevima Unije.

Poziva stoga sve da ispune upitnik i kažu što žele za sebe, svoju obitelj i svoje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, te za Hrvatsku i Europu. Prijedloge možete uputiti putem upitnika do 2. svibnja ove godine.

Foto: Bigstockphoto/budabar


Tagovi

ZPP Upitnik Poljoprivredna politika EU


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi