Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometna nesreća
  • 14.10.2019. 13:00
  • Zadarska, Benkovac

Sudar kamiona na A1: jedan konj uginuo, drugi se razbježali po autocesti

Samo tjedan dana prije, nesreću u kojoj je stradao konj, zabilježila je i Policijska uprava ličko-senjska.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
  • 1.191
  • 116
  • 0

Jedan je konj uginuo, a nekoliko ih je pobjeglo i trčalo autocestom nakon što su se jutros na autocesti A1 sudarila dva kamiona od kojih je jedan prevozio konje. Do teške prometne nesreće došlo je u blizini Benkovca, kod odmorišta Pristeg, a prema dosadašnjim informacijama, u teškoj nesreći nema ozlijeđenih osoba. 

Samo tjedan dana prije, nesreću u kojoj je stradao konj, zabilježila je i Policijska uprava ličko-senjska. Nesretni konj se bez nadzora vlasnika nalazio na kolniku, a stradao je od udara automobila. Prometna se nesreća dogodila 8. listopada u 6.30 sati na dionici državne ceste broj 1 u mjestu Jošani. Vozač, 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je osobnim automobilom slovenske nacionalne oznake, iz smjera Korenice u smjeru Udbine, te je prednjim desnim dijelom automobila udario u konja, odbacio ga ulijevo na meki teren gdje je uginuo, a na vozilu je nastupila materijalna šteta.

"Izvršenim očevidom utvrđeno je da se konj na kolniku nalazio bez nadzora vlasnika, te mu je vlasnik trenutno nepoznat, zbog čega policijski službenici poduzimaju aktivnosti u cilju utvrđivanja vlasnika konja.
 
Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja dužni životinje držati pod nadzorom i poduzeti sve mjere kako se životinje ne bi zadržavale na cestama.

Također pozivamo i vozače na maksimalni oprez na prometnicama i da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti", napominje policija. 


Tagovi

Prometna nesreća Konj Automobil Autocesta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]