• Prometna nesreća
  • 14.10.2019. 13:00
  • Zadarska, Benkovac

Sudar kamiona na A1: jedan konj uginuo, drugi se razbježali po autocesti

Samo tjedan dana prije, nesreću u kojoj je stradao konj, zabilježila je i Policijska uprava ličko-senjska.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
  • 1.146
  • 116
  • 0

Jedan je konj uginuo, a nekoliko ih je pobjeglo i trčalo autocestom nakon što su se jutros na autocesti A1 sudarila dva kamiona od kojih je jedan prevozio konje. Do teške prometne nesreće došlo je u blizini Benkovca, kod odmorišta Pristeg, a prema dosadašnjim informacijama, u teškoj nesreći nema ozlijeđenih osoba. 

Samo tjedan dana prije, nesreću u kojoj je stradao konj, zabilježila je i Policijska uprava ličko-senjska. Nesretni konj se bez nadzora vlasnika nalazio na kolniku, a stradao je od udara automobila. Prometna se nesreća dogodila 8. listopada u 6.30 sati na dionici državne ceste broj 1 u mjestu Jošani. Vozač, 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je osobnim automobilom slovenske nacionalne oznake, iz smjera Korenice u smjeru Udbine, te je prednjim desnim dijelom automobila udario u konja, odbacio ga ulijevo na meki teren gdje je uginuo, a na vozilu je nastupila materijalna šteta.

"Izvršenim očevidom utvrđeno je da se konj na kolniku nalazio bez nadzora vlasnika, te mu je vlasnik trenutno nepoznat, zbog čega policijski službenici poduzimaju aktivnosti u cilju utvrđivanja vlasnika konja.
 
Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja dužni životinje držati pod nadzorom i poduzeti sve mjere kako se životinje ne bi zadržavale na cestama.

Također pozivamo i vozače na maksimalni oprez na prometnicama i da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti", napominje policija. 


Tagovi

Prometna nesreća Konj Automobil Autocesta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB