Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 20.12.2015. 10:00

Subvencije za edukacije i provjeru prskalica

Koprivničko-križevačka županija sufinancira poljoprivrednicima troškove edukacija te kontrole tehničke ispravnosti uređaja i analize mlijeka.

  • 384
  • 42
  • 0

Koprivničko-križevačka županija raspisala je javni poziv za subvencioniranje stjecanja znanja i vještina u poljoprivrednoj djelatnosti. Zahtjeve mogu podnijeti poljoprivredni proizvođači, OPG-i, obrtnici, zadruge i trgovačka društva čija je glavna djelatnost poljoprivreda.

Subvencije se odnose na stečena znanja i vještine u skladu s uvjerenjima, certifikatima, iskaznicama i sličnim dokumentima koje izdaju certificirane obrazovne ustanove, za stečene certifikate za ispitivanje tehničke ispravnosti uređaja za poljoprivrednu proizvodnju ukoliko je isto propisano pravilnikom te za analize ovlaštenih laboratorija za kontrolu kvalitete mlijeka i stočne hrane.

Sufinanciraju se troškovi nastali tokom 2014. godine

Podnositelji zahtjeva moraju imati prebivalište odnosno sjedište na području Koprivničko-križevačke županije, a poljoprivredni proizvođači biti upisani u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Županija je u tu svrhu osigurala 337.500,00 kuna. Prihvatljivi su troškovi stjecanja znanja i vještina u 2014. godini.

Mjerila i kriteriji za dobivanje subvencije

Zainteresirani korisnici podnose zahtjev s aktom o stjecanju znanja i vještina, prilažu račun o izvršenoj uplati edukacije, ispitivanja tehničke ispravnosti uređaja za poljoprivrednu proizvodnju, stručnog osposobljavanja ili završenog seminara s uvjerenjem, certifikatom, iskaznicom ili drugim dokumentom kojim dokazuju da su uspješno završili osposobljavanje, ispitivanje tehničke ispravnosti uređaja za poljoprivredu u certificiranim ustanovama. Nakon prikupljene dokumentacije donijet će se zaključak o subvenciji kao i isplata novca na račun.

Potencijalni korisnici subvencije za ispitivanje stočne hrane i kvalitete mlijeka, uz zahtjev moraju dostaviti i analizu kvalitete s računima. Subvencionirat će se troškovi do 30% vrijednosti računa, no ne više od 500,00 kn po osobi. Subvencionirat će se 50% iznosa računa za analizu mlijeka i stočne hrane s ciljem poboljšanja kvalitete. PDV niti u jednom slučaju nije prihvatljiv trošak.

Potrebna dokumentacija i rokovi prijave

Potrebna dokumentacija koja se prilaže kod podnošenja zahtjeva za subvenciju:

  • Obrazac zahtjeva A 100027,
  • Kopija rješenja o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava za fizičke osobe ili rješenje trgovačkog suda za pravne osobe,
  • Kopija računa za edukaciju ili račun za ispitivanje tehničke ispravnosti uređaja za poljoprivredu ili ispitivanje mlijeka ili stočne hrane,
  • Kopija ugovora s certificiranom obrazovnom ustanovom, ukoliko je isti zaključila pravna osoba za svoje zaposlenike,
  • Certifikat, iskaznica, uvjerenje odnosno drugi odgovarajući dokument o stečenom znanju ili ispitivanja tehničke ispravnosti uređaja za poljoprivredu u certificiranim ustanovama,
  • Kopija kartice tekućeg ili žiro računa s IBAN-om i
  • Izjava da korisnik nije u sustavu PDV-a.

Načini i rokovi podnošenja zahtjeva:

Zahtjev se podnosi do 30. prosinca 2015. godine na propisanom obrascu, koji zainteresirani mogu dobiti u sjedištu Koprivničko-križevačke županije te ga ispunjenog, uz priloženu navedenu dokumentaciju, donijeti osobno ili poslati preporučenom pošiljkom na adresu: Koprivničko-križevačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju, Nemčićeva 5, 48000 Koprivnica, s naznakom "A 100027".

Nepotpuni zahtjevi neće se razmatrati. Zaključak o isplati subvencije donosi župan Koprivničko-križevačke županije. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona (048) 658-135 ili e-mail zdenka.maric@kckzz.hr

Javni poziv na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije (za A100027) dostupan je ovdje, a Izmjenama i dopunama javnog poziva možete pristupiti ovdje.

Obrazac zahtjeva te izjave da korisnik nije u sustavu PDV-a, dostupni su i ispod ovoga teksta.


Dokumenti


Tagovi

Koprivničko-križevačka županija Subvencioniranje Tehnička ispravnost Kontrola mlijeka Stečena znanja


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.


Partner

Koprivničko-križevačka županija

Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica, Hrvatska
tel: +385 (0) 48 658 135, e-mail: denis.maksic@kckzz.hr web: http://kckzz.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]