Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zagrebačka županija
  • 07.11.2015. 18:30

Subvencije za dokumentaciju natječaja EU fondova

Poljoprivrednici i šumoposjednici s područja Zagrebačke županije mogu do 15.11. poslati prijavu na natječaj za subvencioniranje izrade dokumentacije potrebne za EU natječaje.

  • 508
  • 54
  • 0

Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije raspisao je natječaj za subvencioniranje izrade dokumentacije za prijavu na natječaje fondova Europske unije iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. - 2020. Maksimalni iznosi po korisniku su:

  • za poslovni plan ili investicijsku studiju, 50% prihvatljivih troškova, a najviše do 15.000,00 kuna,
  • za studiju izvodivosti 50% prihvatljivih troškova, a najviše do 20.000,00 kuna,
  • za projektno-tehničku dokumentaciju potrebnu za početak realizacije projekta odnosno arhitektonski elaborat, tehnološki projekt i geodetski elaborat, 50% prihvatljivih troškova, a najviše do 40.000,00 kuna.

Subvencije su namjienjene poljoprivrednicima i šumoposjednicima

Korisnici ovih županijskih subvencija mogu biti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, šumoposjednici upisani u Upisnik šumoposjednika, registrirani i licencirani izvoditelji radova iz područja šumarstva ili poslove prerade drveta koji imaju sjedište odnosno prebivalište na području Zagrebačke županije, a prijavljuju se na natječaje EU fondova iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. godine. Najviši ukupni godišnji iznos županijske subvencije koju jedan korisnik može ostvariti u tekućoj godini, iznosi do 75.000,00 kuna.

Za neistinite podatke vraćanje novca te zabrana dobivanja subvencija na pet godina

Ukoliko netko podnese neistinitu dokumentaciju ili prijavljeno stanje ne odgovaraju stvarnom stanju, podnositelj dobivena sredstava za tu godinu mora vratiti u županijski proračun te će biti isključen iz svih županijskih potpora u poljoprivredi u slijedećih pet godina. Potpore se odobravaju nakon provjere dokumentacije i eventualne kontrole na terenu, a najkasnije do 31. prosinca 2015. Prijave se podnose do 15. studenoga 2015. na obrascu koji je zainteresiranim podnositeljima dostupan ispod teksta, u sjedištu Zagrebačke županije, ali i na njezinoj web stranici.

Dokumentacija se šalje na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb s naznakom Prijava za subvencioniranje izrade dokumentacije za prijavu na natječaje fondova Europske unije - Program ruralnog razvoja za razdoblje 2014. - 2020.

Detaljnije informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 01/6009-426 ili 01/6009-466, radnim danom od 09:00 do 12:00 sati.


Dokumenti


Tagovi

Zagrebačka županija Dokumentacija Subvencije Natječaj Prijave Poslovni plan Elaborat Šumoposjednici Poljoprivredna gospodarstva EU fondovi


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰