• Strukovno osposobljavanje
  • 14.02.2017. 19:30

Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike

Korisnici potpora za mlade poljoprivrednike u okviru izravnih plaćanja moći će ispuniti uvjete edukacije završavanjem jednog od programa strukovnog osposobljavanja.

Foto: dolgachov/bigstockphoto.com
  • 6.590
  • 326
  • 0

Korisnici potpora za mlade poljoprivrednike u okviru izravnih plaćanja moći će ispuniti uvjete edukacije, koji su propisani Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2016. godinu, završavanjem jednog od programa strukovnog osposobljavanja u okviru operacije 1.1.2. "Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike", koje provodi Savjetodavna služba i koje je besplatne za polaznike.

Svaki korisnik koji je podnio zahtjev za plaćanje za mladog poljoprivrednika prvi put u 2015. ili u 2016. godini, dužan je do 31. prosinca 2017. dostaviti regionalnom uredu Agencije za plaćanja kopiju dokumenta o obrazovanju uz predočenje originala na uvid.

Prvi tečajevi već su započeli

Prvi tečajevi strukovnog osposobljavanja već su započeli, a bit će organizirani na području cijele RH. Dinamika održavanja tečajeva u pojedinim područjima će ovisiti o interesu i odazivu polaznika, a održavanje svih tečajeva će biti najavljivano najmanje 14 dana unaprijed na stranici Savjetodavne službe.

Na strukovno osposobljavanje dobrodošli su svi zainteresirani poljoprivrednici.

Radi učinkovitijeg utvrđivanja interesa za organizacijom provedbe strukovnog osposobljavanja na nekom području, mole se zainteresirani da se jave u županijske podružnice Savjetodavne službe gdje bi htjeli pohađati strukovno osposobljavanje, a kontakte možete naći ovdje. Savjetodavna služba je pripremila više raznih programa strukovnog osposobljavanja, a pregled ponuđenih tečajeva nalazi se ovdje.

Upiti vezani uz strukovno osposobljavanje mogu se uputiti na: [email protected]

Foto: dolgachov/bigstockphoto.com


Izvori

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba


Tagovi

Tečaj Strukovno osposobljavanje Mladi poljoprivrednici Savjetodavna služba

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Članovi OptiTech kluba, ostvarite popuste na vrijeme!

Syngenta Agro svake godine nagrađuje vjernost članova OptiTech Kluba. Pošaljite na vrijeme račune za Syngentina sredstva za zaštitu bilja i Syngentino sjeme kukuruza. Bli...

Pročitaj cijelu bilješku