Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća
  • 13.08.2019. 16:30
  • Primorsko-goranska, Delnice

Streljivo ostalo u lovačkoj puški, nakon lova teško ranio kolegu

Teške ozljede zadobio je 33-godišnjak kojega je ranio 35-godišnji kolega.

Foto: Pixabay/klimkin (ilustracija)
  • 1.103
  • 85
  • 0

Teške ozljede zadobio je 33-godišnjak nakon što ga je nakon lova slučajno ustrijelio 35-godišnjak. Kako je priopćila Policijska uprava primorsko-goranska, policijski službenici Policijske postaje Delnice proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

"Sumnja se da 35-godišnjak 7. kolovoza, nakon lova na području Gorskog kotara nije izvadio streljivo iz lovačke puške te je došlo do opaljenja uslijed čega je teško ozlijeđen 33-godišnji hrvatski državljanin. Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku", navodi policija. 

Ovo, nažalost, nije jedini slučaj u kojemu je lovac upucao kolegu upucao. Podsjećamo, početkom godine biskup je u lovu ranio kolegu. Prema tadašnjem priopćenju policije, biskup je sudjelovao u organiziranom i prijavljenom lovu kod Kraljeve Velike, nedaleko od Lipovljana te su se on i drugi lovac nalazili na susjednim čekama udaljenima oko 90 metara. Iz lovačkog karabina 58-godišnjak je pucao u divlju svinju, koju je promašio, a puščano zrno pogodilo je u natkoljenicu 64-godišnjaka.

Gotovo u isto vrijeme, u mjestu Žitnić, zaseok Anakovići u svojstvu lovca lovačkog društva iz Drniša prilikom lova je opaljenjem iz lovačke puške sačmom ozlijedio drugog 40-godišnjeg lovca nanijevši mu teške tjelesne ozljede. 40-godinjak je nakon pružene liječničke pomoći u Drnišu prevezen u KBC Split gdje je zadržan na liječenju.

Pucao u čaglja - pogodio ilegalnog migranta

U travnju je, pak, lovac mislio da puca u čaglja, a pogodio je ilegalnog migranta"Istraživanjem je utvrđeno da je 57-godišnjak u utorak, 2. travnja oko 1.30 sati u lovištu pored Jasenovca, kojim gospodari lovačko društvo iz Jasenovca, za vrijeme zakonitog lova i temeljem dopuštenja za lov divljači, na cesti unutar lovišta u namjeri da usmrti čaglja iz lovačke puške ispalio hitac, a da se prethodno nije uvjerio da se u pravcu pucanja ne nalaze osobe. Nakon što je streljivo prostrijelilo čaglja, pogodilo je stranog državljanina koji je bio u grmlju", navela je tad policija. 


Tagovi

Lovci Teške ozljede Ranjavanja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)