Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Usmrćene životinje
  • 09.11.2020. 07:00
  • Ličko-senjska, Perušić, Gospić

Strava u Lici: Usmrtili junicu i mladog bika pa ih polili benzinom i zapalili?!

Proteklog tjedna, pak, otrovana su dva konja. Što se to događa u Lici?

Foto: Miroslav Mašić (ilustracija)
  • 5.113
  • 704
  • 0

Što se to događa u Lici? Samo ovog vikenda lokalni portali su objavili nekoliko šokantnih tekstova o stradanju stoke. 

Kako navodi slobodnalika, u Uremovićima kod Ivčević Kose nepoznati počinitelji ili više njih najprije su pucali u glavu i usmrtili mladu junicu, potom je vukli automobilom da bi na kraju jadnu životinju polijevali benzinom i zapalili je.

"Junica je bila stara 8 mjeseci i teško oko 400 kilograma", ispričao je novinarima portala vlasnik stada i stradale junice Jurica Murgić. 

Policija je, dodaju, nakon dolaska na lice mjesta 250 metara dalje u pustopoljini Ivčević Kose pronašla mjesto gdje je junica usmrćena jer je ostala lokva krvi. Nesretni vlasnik naveo je, pak, da mu je iste noći nestala još jedna junica. No, ona zasad nije pronađena. 

"Žao mi je jadnog blaga. Ne znam tko bi tako nešto napravio, tražim da me policija zaštiti", suznih im je očiju ispričao stočar Murgić.

Isti scenarij zbio se i na ispaši pored Perušića. Prema pisanju portala lika-online, netko je usmrtio mlađeg bika. Nesretna je životinja potom odvučena 200-tinjak metara dalje, polivena benzinom i zapaljena. 

Proteklog tjedna, pak, otrovana su dva konja u Širokoj Kuli. Ono što se pretpostavlja je da je nekome 'pukao film' zbog životinja koje lutaju bez nadzora i prave probleme žiteljima oko Perušića i Gospića. Ta je tema aktualna desetak godina, održavani su brojni sastanci sa desetinama sudionika, tražena su rješenja, ali čini se da je priča i dalje na početku.

Teško je opravdati štetu koju ljudima rade životinje bez nadzora, ali zasigurno je još veći problem ubijanje životinja na ovaj način. Svima ostaje nada da se ovakve scene više neće ponavljati.

Na stranicama Policijske uprave ličko-senjske zasad nema izvješća o stravičnim događajima. 


Tagovi

Ubijene životinje Zapaljene životinje Policija


Autor

Miroslav Mašić

Više [+]

Iza sebe ima desetogodišnje novinarsko iskustvo u medijima u zemlji i regiji.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]