Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Reforma ZPP-a
  • 03.10.2018. 16:30

Što vi mislite o reformi ZPP-a i manjem proračunu? Pišite eurozastupnici

Hrvatska eurozastupnica Marijana Petir pozvala je sve udruge proizvođača, mlade poljoprivrednike i sve zainteresirane da joj mailom dostave svoje prijedloge vezane za novi zakonodavni paket o budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike.

Foto: Pixabay/kaboompics
  • 267
  • 16
  • 0

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, a ujedno i članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj, Marijana Petir pozvala je sve udruge proizvođača, mlade poljoprivrednike i sve zainteresirane da svoje prijedloge vezane za novi zakonodavni paket o budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike dostave do 31. listopada 2018. na adresu elektroničke pošte: hrvatska@petir.eu

Naime, u Europskom parlamentu u Bruxellesu u tijeku je rasprava o prijedlogu Europske komisije o reformi Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Najviše zabrinutosti izazvala je najava o smanjenju proračuna za poljoprivredu. Naime, prema novom višegodišnjem financijskom okviru, za poljoprivrednu politiku predviđeno je 365 milijardi eura za razdoblje 2021-2027 što je prema podatcima Komisije smanjenje od 5% u odnosu na trenutno financijsko razdoblje 2014-2020 dok prema izračunu Parlamenta to smanjenje iznosi čak 15%. 

Glavni je cilj najdugovječnije politike Europske unije osiguranje sigurne opskrbe kvalitetnom hranom po pristupačnim cijenama za 500 milijuna građana Unije te stabilnost i dostatnost prihoda poljoprivrednika. 

Svu relevantnu dokumentaciju uz novi ZPP možete pronaći ovdje.
 


Tagovi

ZPP Reforma Proračun Marijana Petir


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Osijeku otvorena banka hrane

Danas je u Osijeku otvorena banka hrane. Osnovao ju je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a čemu je prethodio projekt infrastrukturnog opremanja,...

Više [+]