Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 12.02.2019. 09:00

Što donosi Prijedlog pravilnika o zaštićenim oznakama?

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je Savjetovanje o Prijedlogu pravilnika o zaštićenim oznakama izvornosti, zaštićenim oznakama zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnim specijalitetima i neobveznom izrazu kvalitete "planinski proizvod".

Foto: Bigstockphoto/smuki
  • 103
  • 6
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Tema savjetovanja je: Savjetovanje o Prijedlogu pravilnika o zaštićenim oznakama izvornosti, zaštićenim oznakama zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnim specijalitetima i neobveznom izrazu kvalitete "planinski proizvod"

Kako objašnjavaju, stupanjem na snagu novog Zakona o poljoprivredi ("Narodne novine", br. 118/18) Ministarstvo poljoprivrede dužno je izraditi propis kojim će se osigurati provedba postupka zaštite naziva poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda europskim oznakama kvalitete: zaštićenom oznakom izvornosti, zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnim specijalitetom. Prijedlogom Pravilnika propisuje se sadržaj zahtjeva i obrasci te odredbe vezane za skupine u nacionalnom postupku zaštite naziva poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i postupku registracije oznake na razini Europske unije, sadržaj zahtjeva i obrasci vezani za ovlašćivanje i rad kontrolnih tijela koja potvrđuju sukladnost proizvoda sa Specifikacijom, izgled nacionalnog znaka za zaštićene oznake, sadržaj zahtjeva i obrazac za korištenje neobveznog izraza kvalitete "planinski proizvod" te način vođenja i sadržaj evidencija koje vodi Ministarstvo poljoprivrede u odnosu na predmet Pravilnika.

Savjetovanje je otvoreno do: 11.3.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Pravilnik Zaštićene oznake


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Drage sve, sretan vam Dan žena!
Žive, zdrave i snažne bile!