Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Porezna reforma
  • 27.10.2016. 16:30

Što donosi porezna reforma poljoprivrednicima?

Stopa poreza na dobit za poljoprivrednike trebala bi uznositi 12% godišnje. Od početka 2017. se za repromaterijal u poljoprivredi PDV snižava za 13%.

Foto: Robert Anic/PIXSELL
  • 4.062
  • 447
  • 0

Ministar financija Zdravko Marić na današnjoj sjednici Vlade predstavio je poreznu reformu koja još nije do kraja usuglašena s Mostom. Reforma bi trebala krenuti s početkom iduće godine, broj od 915 tisuća građana koji nisu u poreznim škarama trebao bi se povećati na milijun i pol, a mijenjat će se 15-ak zakona kojima će se obuhvatiti izmjene u oporezivanju dohotka i dobiti.

Opća stopa PDV-a ostat će na 25% sve do 2018. Ministar financija Zdravko Marić istaknuo je da se opća stopa poreza na dobit smanjuje s 20 na 18%, dok bi stopa poreza na dobit za poljoprivrednike i obrtnike s prihodima manjim od tri milijuna kuna godišnje iznosila 12%. Najavio je ukidanje porezne olakšice za reinvestiranu dobit, jer je koristi malo poduzetnika, manje od 1%.

13% PDV na repromaterijal

Od početka 2018., u Hrvatskoj bi, prema prijedlogu porezne reforme, bile samo dvije stope PDV-a. Opća stopa od 24% i snižena od 12%, najavio je Marić. U prijelaznom razdoblju, od početka 2017. godine, ostaje opća stopa PDV-a od 25%, ali se za određene proizvode snižava za 13% (repromaterijal u poljoprivredi, isporuke električne energije).

Foto: Robert Anic/PIXSELL


Tagovi

Porezna reforma PDV


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]