• Javno savjetovanje
  • 19.01.2019. 09:00

Stavljanje na tržište sredstava za zaštitu bilje i informiranje potrošača o hrani

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nova savjetovanja!

Foto: Pixabay/RitaE
  • 99
  • 8
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nova savjetovanja na koja ste pozvani.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za Obrazac prethodne procjene za Nacrt prijedloga zakona o izmjeni Zakona o informiranju potrošača o hrani

Opis savjetovanja: Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću provodi se u svrhu prikupljanja mišljenja o prethodnoj procjeni učinka propisa Nacrta prijedloga zakona o izmjeni Zakona o informiranju potrošača o hrani. Predmetni Zakon se mijenja radi usklađivanja s odredbama Zakona o Državnom inspektoratu, u dijelu ovlasti inspekcija.

Savjetovanje je otvoreno do: 1.2.2019.

Otvoreno je i Savjetovanje s javnošću za Obrazac prethodne procjene za Nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o provedbi Uredbe (EZ) br. 1107/2009 o stavljanju na tržište sredstava za zaštitu bilja

Opis savjetovanja: Izmjene Zakona o provedbi Uredbe (EZ) br. 1107/2009 o stavljanju na tržište sredstava za zaštitu bilja su nužne radi odgovarajućeg normativnog usklađivanja sa Zakonom o Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu (Narodne novine, br. 111/2018) te Zakonom o Državnom inspektoratu (Narodne novine, br. 115/2018).

Savjetovanje je otvoreno do: 1.2.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Zakon Zaštitna sredstva Potoršači Hrana


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).