Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uskršnji blagdani
  • 20.04.2014. 08:45

Sretan Uskrs uz Agroklub.com!

Uskrsno vrijeme prigoda je i da se zauzmemo još više za dobro čovjeka, poljoprivrednika, onoga od kojega sve kreće i koji osigurava unapređenje kvalitete života, kako na selu, tako i u gradu.

  • 173
  • 47
  • 0

Svaki narod ima svoje običaje koje njeguje generacijama i koji čine njegovo bogatstvo. Danas slavimo najveći i najstariji blagdan od svih - Uskrs. Uskrs se kao kršćanski blagdan u svakom narodu obilježava na poseban način, čineći dio njegove etnografske baštine. Uz njega su vezane pisanice, krijes i blagoslov jela. Ti su se običaji sve većim osuvremenjavanjem i odmakom od sela, djelomično izgubili.

No, ipak, pred nama je blagdan pobjede života nad smrću, dobroga nad zlim! To je prigoda da se ponovno naglasi neponovljivost i neprocjenjivost svakog ljudskog života. Posebno se njime ukazuje na vrijednosti obiteljskog okružja, važnost življenja moralnih vrijednosti koje se ponajprije ogledaju u solidarnosti s drugima, u uzajamnom povjerenju i razumijevanju među ljudima. Neka se time vodimo i neka barem vrijednosti ostanu, ako već običaji odlaze.

Uskrsno vrijeme prigoda je i da se zauzmemo još više za dobro čovjeka, poljoprivrednika, onoga od kojega sve kreće i koji osigurava unapređenje kvalitete života, kako na selu, tako i u gradu. Unatoč crnim prognozama, svjesni smo svojih kvaliteta, marljivosti, plodne zemlje, bogatstva baštine. Upravljanje prirodnim resursima, zaštita okoliša, čuvanje radnih mjesta i povezivanje - prvenstveno na lokalnoj razini, ciljevi su koje zajednički namjeravamo ispuniti.

Stoga, uredništvo Agroklub portala, svima Vama, našim poslovnim partnerima, svakodnevnim vjernim posjetiteljima, kao i zalutalim klikateljima, želi čestit i radostan Uskrs te da svi zajedno nastavimo čuvati kulturu koja nam je prenesena tradicijom. Za one najvjernije i najkreativnije smo pripremili i nagradnu igru objavljenu na Facebook stranici Agroklub-a! Igrajte se s nama i osvojite majicu :)

Sretan Uskrs žele Vam: Dunja, Ivana, Marina, Mirna, Nikolina, Sandra, Frano, Mario, Mihael i Vedran!


Tagovi

Uskrs Blagoslov jela Tradicija Običaji Dobro čovjeka Čestitka Solidarnost Etnografska baština Obiteljsko okružje Pisanice Krijes Blagoslov jela

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!