Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Komarci
  • 26.06.2019. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Spremni? Aviotretiranje komaraca počinje danas u 19 sati!

Vjerujemo da će uz ljude odahnuti i stoka i divljač koja se, za razliku od nas koji smo bogatstvo dali na repelente i komarnike, ne može sama štititi od letećih napasnika. Komarci - zbogom.

Foto: Pixabay/JamesDeMers/Stones
  • 693
  • 222
  • 0

Danas je taj dan. Počinje aviotretiranje komaraca na području Osječko-baranjske županije! Kako navode iz Županije, avioni se nalaze u hangaru tvrtke Air Tractor na području Zračne luke Osijek u Klisi te će s istog mjesta poletjeti u 19 sati. 

Podsjećamo, u Osijeku je u ponedjeljak održana druga izvanredna Koordinacija župana s gradonačelnicima i načelnicima s ciljem informiranja o do sada poduzetim pripremnim mjerama suzbijanja komaraca na području cijele županije. 

Kako na velikom području Osječko-baranjske županije nije učinjeno larvicidno tretiranje na vrijeme, jedina učinkovita mjera u ovom trenutku je tretiranje odraslih jedinki komaraca iz zraka. 

"Tvrtka Air traktor d.o.o. osigurala je dva aviona koji će izvršiti tretiranje iz zraka te smo tijekom proteklih nekoliko dana radili na stvaranju preduvjeta za njihovo polijetanje. Potpisan je ugovor s izvođačem radova. Jasno nam je da je strpljenje naših sugrađana pri kraju i da ih ova, do sada gotovo neviđena najezda komaraca sprječava u normalnom, svakodnevnom funkcioniranju, no postoje zakonske odredbe koje moramo ispoštovati kako bi sigurno i kvalitetno odradili aviotretiranje", rekao je župan Ivan Anušić.

Dva aviona spremna za tretiranje komaraca u OBŽ - kada uzlijeću?

Raspored adulticidnog tretiranja iz zraka napravljen je na temelju rezultata monitoringa i u skladu s pravilima struke s ciljem što veće učinkovitosti, a za prva tri dana tretiranja je sljedeći:

  • 26. lipnja – područje Općine Bilje
  • 27. lipnja – područje Podravlja, Tvrđavice i dio Općine Darda
  • 28. lipnja – rubni dijelovi Grada Osijeka i područje od osječke obilaznice uključujući i vikend naselje Karašica. 

Tretiranje će započeti oko 19 sati, a u isto je vrijeme u organizaciji gradova i općina predviđeno tretiranje komaraca sa zemlje. 


Tagovi

Aviotretiranje Komarci Osijek


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).