Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 25.08.2022. 10:30
  • Brodsko-posavska, Nova Gradiška

Spaljivao nametnike u drvenim daskama pa izazvao požar

Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna

Foto: Facebook/VZG Nova Gradiška
  • 276
  • 54
  • 0

Na više desetaka tisuća kuna procjenjuje se materijalna šteta od požara koji je 23. kolovoza oko 17 sati izbio na gospodarskom objektu u blizini Nove Gradiške, izvijestila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Požar je izazvao vlasnik objekta upotrebom otvorenog plamena, spaljujući nametnike na drvenim daskama u objektu. Nehotice je zapalio suho sijeno i slamu koje se nalazilo u potkrovlju, nakon čega se plamen proširio na krovište objekta koje je u potpunosti izgorjelo, stoji u objavi policije.

Požar je lokaliziran od strane djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška i pripadnika dobrovoljnog vatrogasnog društva Ljupina.

U vezi navedenog događaja slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, navode iz policije.

Kako upozoravaju, temeljem Zakona o zaštiti od požara, za fizičku osobu koja izazove požar propisana je novčana kazna od 15 do 150 tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana. Istim je propisano da će se osoba koja izazove požar iz nehaja, što je najčešći slučaj kod požara otvorenih prostora, kazniti za prekršaj novčanom kaznom od 2 do 15 tisuća kuna. Istim je zakonom propisana i novčana kazna u iznosu od 1.000 do 15 tisuća kuna za prekršaj fizičke osobe koja ne prijavi nastanak požara i ne dostavi sve informacije o požaru.

"Nepromišljenim radnjama građani mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za koje se može izreći kazna zatvora do tri godine, ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom, propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina", upozoravaju iz policije.  


Tagovi

Požar Gospodarski objekt Nametnici Spaljivanje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]