Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonija 2030.
  • 14.12.2021. 15:00

Sokolić: Otpad od primarne proizvodnje je visokovrijedna sirovina koju treba iskoristiti

Kako će izgledati Slavonija na koncu ovog desetljeća? Odgovore tražimo od onih koji nose važan dio njenog identiteta i ekonomije – proizvođača hrane, te vodećih domaćih stručnjaka.

Foto: Agroklub
  • 339
  • 48
  • 2

Na pragu smo novog programskog razdoblja Zajedničke poljoprivredne politike EU. Što nas na tom putu čeka s aspekta boljih poljoprivrednih praksi, održivosti proizvodnje i ispunjenja klimatskih ciljeva, saznajemo od vodećih domaćih stručnjaka.

Razgovarali smo s Darjom Sokolić, ravnateljicom Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH). Ona kaže da nam ZPP daje okvir za postupanje, a na nama je da damo inovativna, cjelovita i brza rješenja.

U HAPIH-u će naglasak biti na zaštiti tla te očuvanju biljnih i životinjskih genetskih resursa, kao i podršci proizvođačima u smislu produktivnosti i poticanja kratkih lanaca opskrbe.

Sokolić kaže da smo tek zagrebli u jedno novo područje, a to je otpad koji nastaje od proizvodnje primarnih i prehrambenih proizvoda. On predstavlja visokovrijednu sirovinu, s kojom uz inovativne tehnologije možemo doći do visoko vrijednih proizvoda. "U svakom slučaju, veliki su izazovi pred nama, ali smo spremni za njih“, zaključila je Darja Sokolić.

Pogledajte izjavu:

Više o plasmanu poljoprivrednih proizvoda i drugim temama, doznat ćemo na konferenciji "Slavonija 2030. iz perspektive poljoprivrednika“ koja je dio serijala događaja Europske komisije o budućnosti Europe.

Prijenos događaja možete pratiti 16. prosinca 2021. uživo putem interneta od 10:30 na YouTube kanalu i društvenim mrežama Agrokluba.

Online konferenciju “Slavonija 2030 iz perspektive proizvođača hrane” organiziraju Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Agroklub, informacijski sustav u poljoprivredi uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Događaj sponzoriraju tvrtke Petrokemija d.d. iz Kutine te Jerković d.o.o. iz Koške.


Tagovi

HAPIH Darja Sokolić Otpad od proizvodnje Slavonija 2030


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Slavonija 2030

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr web: https://www.agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije