Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • S klobasicom u Europu
  • 08.03.2018. 16:30

Slavonci osvojili sajam "S klobasicom u Europu"

Međunarodni sajam u istarskom mjestu i općini Sveti Petar u Šumi “S klobasicom u Europu” je jedan od najjačih sajmova u Hrvatskoj, a na njemu se predstavilo i desetak izlagača iz Osječko-baranjske županije.

Foto: OBŽ
  • 733
  • 126
  • 0

Međunarodni sajam u istarskom mjestu i općini Sveti Petar u Šumi “S klobasicom u Europu” je jedan od najjačih sajmova u Hrvatskoj, osobito među sajmovima koji su orijentirani na promociju i plasman poljoprivrednih proizvoda. Proteklog je vikenda tako održan po šesti puta, a uz brojne izlagače iz cijele Hrvatske predstavilo se i desetak izlagača iz Osječko-baranjske županije.

Proizvođači iz OBŽ ostvarili vrhunske rezultate

Sajam su zajedničkim rezanjem istarske kobasice otvorili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Anton Kliman, pomoćnica ministra poljoprivrede Jelena Đugum, pročelnici Odjela za poljoprivredu Grada Zagreba i Istarske županije Emil Tuk i EzioPinzan, predsjednik Koordinacije udruga kobasičarskih manifestacija srednje Europe Dubravko Viduč te načelnik općine Sveti Petar u Šumi Mario Bratulić. 

Na manifestaciji već petu godinu za redom sudjeluje i Osječko-baranjska županija, jednom čak i kao glavni partner Sajma ove iz godine u godinu sve bogatije manifestacije, predstavljajući gastro i eno potencijale naše županije. Budući da, osim prodajnog i prezentacijskog, ovaj sajam ima i natjecateljski karakter, naši se proizvođači mogu pohvaliti i vrhunskim rezultatima.

fcwe
Šampionske titule na sajmu “S klobasicom u Europu”

Šampionskim titulama ove godine okitili su se OPG "Udovičić" za istarske kobasice, "Premes" d.o.o. za kosnice, Slađan Novosel za kulenovuseku, OPG "Franjul" za specifične kobasice i Kristijan Novosel za slavonske kobasice. Slađan i Kristijan Novosel iz OPG-a "Novosel" iz Gata, ovim su najvišim titulama potvrdiliizvrsnost svojih proizvoda kojima već godinama kupe lovorike na svim natjecanjima.

Kažu, raduju ih nagrade, no više od toga ih raduje povjerenje kupaca jer se proizvodi OPG-a "Novosel" konzumiraju u cijeloj Hrvatskoj, pa i šire. 

"Najnoviji uspjesi ohrabruju nas da ustrajemo u daljem razvoju seoskog turizma u kome nastojimo posebno naglasiti proizvodnju domaće hrane - kobasica, čvaraka, kulena, prasetine, čobanca i drugih jela, kolača i pića koja naši gosti mogu kušati na našem imanju", poručuju iz OPG-a "Novosel". 

Dobile se nagrade i za specifičnu kobasicu

Zlato za kulenovu seku u žestokoj konkurenciji dobio je i OPG Vladimira Čorića, a srebro je pripalo Goranu Janči iz Punitovaca. Slađan Novosel broncu je dobio i za specifičnu kobasicu. U kategoriji slavonske kobasice, uz šampiona Kristijana Novosela, nagrađeni su zlatom Slađan Novosel, Vadimir Čorić, Tomislav Čorić i Željko Butković, dok je Goranu Janči pripalo srebro za slavonsku kobasicu. 

vcev
Velika ponuda poljoprivrednih proizvoda na sajmu

Svoje je kobasičarske proizvode predstavilo tridesetak izlagača iz cijele Hrvatske, a zajedno s izlagačima sireva, vina, rakija, prerađevina od voća i povrća te proizvoda ekološke poljoprivrede bilo ih je stotinjak

Izvrsna suradnja Općine Sv. Petar u Šumi i Osječko-baranjske županije, nakon ove istarske manifestacije, nastavit će se i u Slavoniji i Baranji. Naime, u jesen ove godine Osječko-baranjska županija ugostit će predstavnike OPG-ova s područja Istre kako bi jedni drugima predstavili različitosti eno i gastro ponude te ih uklopili kao jedinstvenu turističku ponudu u obje regije. Naravno, na Sajmu u Svetom Petru u Šumi izlagači iz Slavonije i ove godine uspostavili su niz kontakata, pa i sklopili nekoliko ugovora o isporuci svojih proizvoda na tržište Istre.


Tagovi

S klobasicom u Europu Sajam Osječko-baranjska županija Kobasice Poljoprivredni proizvodi


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.