Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 20.08.2020. 17:15

Školska shema: Otvoreno novo javno savjetovanje - u fokusu cijene proizvoda

Najznačajnija novost koju donosi Pravilnik odnosi se sadržaj novoga članka 12.a.: "Cijene prihvatljivih proizvoda koji se isporučuju u okviru školske sheme".

Foto: Depositphotos/crewcut
  • 112
  • 125
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje čija je tema Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi Školske sheme donosi se kao dokument kojim se u prijelaznom razdoblju, do donošenja izmjena Nacionalne strategije za provedbu Školske sheme za razdoblje od 2017. do 2023. , postojeći programski okvir Školske sheme nastoji dodatno uskladiti s pravnom stečevinom Europske unije, a ujedno se nastoji i poboljšati sama provedba Školske sheme. 

Osim izmjena korektivnoga karaktera vezanih uz rokove za iskaz interesa osnivača i dobavljača, jasnijeg definiranja proizvoda prihvatljivih za nabavu i distribuciju s obzirom na njihovu dosadašnju razinu potražnje od strane škola, najznačajnija novost koju donosi Pravilnik odnosi se sadržaj novoga članka 12.a.: "Cijene prihvatljivih proizvoda koji se isporučuju u okviru školske sheme". 

Uvrštavanje navedenoga članka posljedica je potrebe da se u provedbu Školske sheme u skladu s člankom 2. stavkom 1. točkom i. Uredbe (EU) br. 39/2017 uvedu mehanizmi kontrole sa svrhom zaštite financijskih interesa EU te da se ujedno racionalizira utrošak financijskih sredstava kroz kontrolu prihvatljivosti cijena proizvoda koji se distribuiraju u škole.

Savjetovanje je moguće pronaći na ovoj poveznici 

Savjetovanje je otvoreno do: 25.8.2020.


Tagovi

Javno savjetovanje Školska shema Stečevina EU Cijene proizvoda


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.