Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Interventni otkup
  • 19.08.2016. 15:00

Šišljagić od Romića traži interventni otkup!

Župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić uputio je ministru poljoprivrede Davoru Romiću otvoreno pismo u kojem traži da se u roku od 10 dana pripremi plan interventnog otkupa žive stoke.

  • 2.868
  • 329
  • 0

Župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić uputio je ministru poljoprivrede Davoru Romiću otvoreno pismo o preventivnom cijepljenju goveda protiv bolesti kvrgave kože u kojem traži da se u roku od deset dana pripremi plan interventnog otkupa žive stoke. Pismo vam prenosimo u cijelosti:

"Poštovani gospodine ministre, s velikom zabrinutošću pratimo provedbu mjera preventivnog cijepljenja goveda od bolesti kvrgave kože, ne dovodeći u pitanje opravdanost odluke o cijepljenu. Procjenjujemo da će zbog ove mjere nastati značajna financijska šteta proizvođačima mlijeka i mesa na području naše Županije, kao i na području ostalih županija gdje se trenutno ona provodi.

Na radnom sastanku održanom 18. kolovoza 2016. godine, a kojem je bio nazočan i Vaš pomoćnik iz Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane, zatim predstavnici Hrvatske poljoprivredne agencije, Hrvatske agencije za hranu, Hrvatske poljoprivredne komore, predstavnici velikih proizvođača mesa i mlijeka, kao i predstavnici udruga proizvođača simentalskog i holstein goveda, ponovo mi je ukazano na poremećaje na tržištu u prometu mesa i mlijeka, pad cijene i izostanak potražnje za živom stokom od proizvođača s područja Osječko-baranjske županije.

Iz tih razloga u ime zaštite proizvođača iz sektora mlijeka i goveđeg mesa zahtijevamo da Ministarstvo poljoprivrede u roku od deset dana pripremi plan interventnog otkupa žive stoke i osigura 100.000.000,00 kuna u fondu za nadoknadu štete proizvođačima. Također smatramo nužnim da spriječite nepoštenu trgovačku praksu koja uništava proizvođače s područja obuhvata ove mjere.

Poštovani gospodine ministre, vjerujem da ste i Vi upoznati s teškim stanjem u ovom sektoru i da ćete u interesu hrvatske poljoprivrede prihvatiti moje preporuke."


Tagovi

Romić Šišljagić Bolest kvrgave kože Cijepljenje Interventni otkup


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/