Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 27.09.2008.

Sindikati bi ipak u Sladorani radije vidjeli Kandit

TRAKAVICA OKO KUPNJE ŽUPANJSKE SLADORANE SVE JE ZANIMLJIVIJA

  • 557
  • 27
  • 0

Argumenti stručnih službi i ministara na sjednici Upravnog odbora Fonda za privatizaciju (HFP) da je unatoč boljoj cijeni za dionice ponuda Kandit Premijera za 38% dionica Sladorane zapravo tanja od Virove, nisu čini se još uvjerili čelnike Sindikata PPDIV-a.

U četvrtak su, naime, objavili kako i dalje vjeruju da je Kandit bio bolji ponuđač, te traže da Vlada ne prihvati odluku HFP-a, već dionice proda Kandit Premijeru. Od predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića traže da postavi pitanje odgovornosti ministara koji su odlučivali i zatraži njihov opoziv iz UO-a, jer su "oštetili državu za 22 milijuna kuna". Ne posluša li Vlada njihov zahtjev, najavljuju kako će izvijestiti međunarodne institucije.

Zaključke, inače, nije donio sindikalni vrh u Sladorani, nego vođe svih PPDIV-ovih podružnica u 92 tvrtke, pitajući treba li nam još jedna privatizacijska afera. Zanimljivo je da ni sindikalni član UO-a Ozren Matijašević ne nalazi spornom analizu stručnih službi po kojoj je Virova ponuda bolja. On je, naime, glasovao protiv prodaje Viru, no pojašnjava da u UO-u zastupa stav sindikata iz poduzeća koje se prodaje, te je stoga tako nastupio.

"To je druga sindikalna središnjica, pa ne želim komentirati njihov istup, ali mogu reći da su za Sladoranu stigle dvije solidne ponude, te da je iz analize kojoj nemam što prigovoriti razvidno da je ponuda Vira bolja", ističe Matijašević. "Nisam dosad komentirao niti se opredjeljivao u vezi s ponudama, jer izbor kupca je u ingerenciji Fonda i Vlade, a ne sindikata ili uprave, i stoga poručujem sindikatu da ne stvara afere.

Njegov je posao za članstvo završio onda kada su izborili povoljnu prodaju paketa dionica za radnike i unošenje socijalnih klauzula u natječaj i jedino treba voditi brigu da kupac kojeg se odabere ispunjava te uvjete", komentirao je predsjednik uprave Sladorane Luka Burilović.Dodaje da među radnicima kojima je upravo startala kampanja nema polemika o odluci HFP-a. Nije inače prvi put da PPDIV bira državi kupca u privatizaciji, a baš u slučaju Sladorane prije nekoliko godina uspio je čak i poništiti natječaj.

Nakon otvaranja ponuda početkom 2005. godine PPDIV je osnovao stožer za obranu, blokirao ulaz u tvrtku i zabranio prodaju ijednom od ponuđača, osim tvrtki uprave i radnika Sladorane, premda im je ponuda bila i u cijeni i u ulaganjima na neusporedivo najnižoj razini.


Izvori

poslovni.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]