Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kverneland mehanizacija
  • 09.09.2013.

Sijačice iz Soesta

Više od 280 zaposlenih u razvoju i proizvodnji, sveobuhvatan portfelj proizvoda pneumatskim i mehaničkim sijačicama za brendove Kverneland i Vicon, na površini od čak 75.000 metara četvornih

  • 679
  • 70
  • 0

Kverneland grupacija od nedavno je još jača. U Hrvatskoj tu grupaciju najviše poznajemo po savršenim plugovima koji se proizvode u Norveškoj. Malo manje je znano i po Vicon poljoprivrednim strojevima, a i po Rau prskalicama. No, Kverneland ime je sve jače i u sektoru sijačica, te strojeva za pripremanje sjenaže i baliranja. A otvaranjem nove tvornice u Soestu sve je ovo još dvostruko jače. Ovako otvaranje koje smo zabilježili u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna rijetko se vidi. Pod nazivom NEXT, zajedno sa silom novinara iz Europe, pitao sam se što je sljedeće. A korak po korak smo došli do toga da smo uz fantastične svjetlosne efekte i zvuke bubnjeva započeli proizvodnju zajedno s radnicima.

Kverneland inovacije u proizvodnji, Optima

Kverneland grupacija u Raveni proizvodi strojeve za košnju i razbacivanje i skupljanje trave. Tamo je novi menadžment i krenuli su totalnu ofenzivu na europskom tržištu. U Nizozemskoj se proizvode prskalice. No, ovdje u Soestu, je nova tvornica i linija bojanja kroz koju nas je provela Marieke Maris, direktorica marketinga. Predstavila je i nastup Kvernelanda na najvećem svjetskom sajmu mehanizacije, hanoverskoj Agritechnici. Na štandu veličine 400 četvornih metara Kverneland grupacija će predstaviti svoj program. A on je doista velik. Uz otvorenje tvornice sutradan je organizirana prezentacija strojeva u polju. U fokusu je osam strojeva za obradu tla i sjetvu, ali i tri noviteta kod nošenih i vučenih prskalica. Ali i čak sedam noviteta kod košnje i manipulacije s pokošenom masom. Prezentirali su nam i pet noviteta kod rada s GPS podrškom.

Kverneland Taarup sada nudi kompletan asortiman disk kosilica serije s novim 2.8, 3.2 i 4.0 m verzijama. Nazvan je 2800 M serija. Novi Kverneland Taarup 5095 M osigurava učinkovitu izvedbu sa 9.50 m radne širine. 5095 M je zanimljiv jer ima niske operativne troškove u pogledu snage i potrošnje goriva i vuku ga traktori s manje konjskih snaga. Kverneland 7820 nam se svidio jer umata cijele bale, i to u pokretu. Možete omotati balu kao i premjestiti ju u skladište. Uz radnu širinu od devet metara, a i transportnu visinu od četiri metra novi Kverneland Taarup 9590 C Hydro nudi izuzetnu produktivnost bez prekidanja.

Classic CLC Pro je dizajniran da ponudi kultivator za manje traktore. Na temelju poznatih CLC pro s jakim okvirima, Classic varijanta ima jednostavan i kompaktan stražnji komplet modula koji omogućavaju korištenje lakših traktora. Classic je proširen za dva nova modela.

Kverneland Accord. Stručnjaci za sjetvu Kvernelanda lansirali su novi asortiman sjemenskog ulagača Coulter pod nazivom CX-II. CX-II sjemenski Coulter je dostupan s radnim širinama od 3 do 6m. Raspon strojeva uključuje Kverneland modele mc-drill PRO, e-drill / S-PRO drill, i- drill PRO, DF 1 i 2 DF.

Kverneland je predstavio svoju novu sklopivu drljaču NG-H 101 F30 koja se temelji na inovativnom dizajnu korita koje pruža učinkovitu izvedbu s manje težine. I svim tim inovacijama također imamo manje energetske zahtjeve i svakako time i manju potrošnju goriva. Izbor kotača je takav da može raditi u svim godišnjim dobima.

Kod sijačice Optima ističemo Accord koji je razvio hidraulički teleskopski varijabilni okvir. Uređaj je baziran na cijelom novom konceptu okvira koji omogućavaju korisnicima da brzo promijeni širinu reda od minimalno 30 do maksimalno 80 cm. Tu je i spremnik od čak 1.100 litara, a koji po narudžbi može biti i veći. Tu je i novi vakum zračni sistem koji precizno postavlja sjeme na točno određene međusobne udaljenosti.

Kverneland inovacije u proizvodnji

Prskalice, nošene i vučene posebna su priča kada je u pitanju Kverneland. Kverneland Multi-tank-sustav daje mogućnost varijacije između iXtra Pro prednjeg spremnika i iXter stražnjeg spremnika. IXtra Pro daje mnogo više nego samo dodatni volumen. Multi-tank-Management sustav daje više fleksibilnosti tijekom raspršivanja. Povećava se kapacitet spremnika za 60 posto. A i ta dva spremnika, prednji i stražnji mogu funkcionirati i kao zasebni, odnosno neovisni jedan od drugoga. Oba tanka imaju svoje čiste spremnike vode i nezavisni sistem za ispiranje sustava. Sve operacije obavljaju se iz kabine traktora.

Grupa Kverneland Soest GmbH je centar sjetvene tehnologije u Kverneland Group. Više od 280 zaposlenih u razvoju i proizvodnji sveobuhvatan portfelj proizvoda pneumatskim i mehaničkim sijačicama za brendove Kverneland i Vicon na površini od čak 75.000 metara četvornih. Jedna podružnica Kverneland Soest Group sa 14 zaposlenika nalazi se u obližnjem Oestinghausen. Ovdje su stručnjaci u proizvodnji visoko kvalitetnih plastičnih dijelova i komponenti koji opskrbljuju glavnu tvornicu u Soestu, ali i druge tvornice unutar Kverneland Group. Ovo je sve veliko ulaganje u tehnologiju sjetve, a cilj je dosegnuti godišnju neto prodaju od 75 milijuna eura. Kverneland Group Deutschland, Kverneland Holdinga (DE) GmbH, Kverneland Group International GmbH zapošljavaju više od 400 ljudi i time su jedan od vodećih poslodavaca u Soest - Hellweg regiji. I kako predviđaju u toj tvrtki očekuju da bi 2016.godine dosegli prodaju od 100 milijuna eura. Da bi se pripremili za ove dodatne količine, Kverneland Group je objavio najveće investicije u postrojenja i opreme u svojoj povijesti. Grupa Kverneland Soest GmbH osnovana je 1948 kao "Heinrich Weiste GmbH & Co", kasnije "Accord Landmaschinen GmbH", u Sieningsenu, malom selu u blizini Soesta. Tu je nastao brand Accord. Prva proizvodna hala u gradu Soest sagrađena je 1963.godine i u njoj je radilo 80 radnika. U devedesetim godinama pada strateška odluka i započela je suradnja s Kverneland grupom u koju je Accord integriran 1996. Od travnja 2012. Kverneland Group je dio japanske Kubota Corporation.

Pogledajte video snimak otvaranja.

Pogledajte video snimak prezentacije strojeva u radu.


Fotoprilog


Tagovi

Kverneland Soest Drill Sijačica Seed Kverneland Group International GmbH Vicon Rau Accord


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]